Kézilabda MK: összejött a Veszprém-Szeged álomdöntő

A két esélyes csapat nem kegyelmezett a Főnix Csarnokban.

0

     hirek_foto-1-300x169 Kézilabda MK: összejött a Veszprém-Szeged álomdöntőFotó:MKSZ

Borítékolható volt, hogy a MOL-Pick Szeged és a Telekom Veszprém vívja a Magyar Kupa döntőjét, és a két gigász nem is okozott meglepetést.

A szegediek villámrajtot vettek a Csurgó ellen, a hetedik percben már 6–1-re vezettek, a gólok zömét főleg lerohanásból szerezték. A Tisza-partiak védelme stabil lábakon állt, ezt alátámasztja, hogy Sierrának negyedóra alatt csupán háromszor kellett kihalászni a labdát a hálóból. A 20. minutumban már tízre duzzadhatott volna a Szeged előnye, de Sigurmannsson elrontotta a büntetőt. Ám a következő támadást Gaber gólra váltotta, így létrejött a kétszámjegyű differencia. Jóval nagyobb fordulatszámon pörgött a Pick, a Csurgónak csupán fellángolásai akadtak az első félidőben (19-7).

A csongrádi alakulat a második játékrész elején sem lazított, 4-0-s sorozattal nyitotta ezt a periódust. Egyre nagyobb szakadék tátongott az alakulatok között, a 42. percben 26-8 állt a kijelzőn. A csereként beálló Sego is szép védésekkel hívta fel magára a figyelmet, többek között hetest is hatástalanított. A szegediek védőspecialistája, Blazevics is beköszönt, a légióst túlzás lenne gólvágónak nevezni, így a szurkolók alaposan megünnepelték a ritka jelenetet. A meccs végéhez közeledve az volt a legnagyobb kérdés, hogy húszon belül marad-e a Csurgó. Nos, még ez sem sikerült Gazdagéknak, Juan Carlos Pastor tanítványainak sikere egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Mol-Pick Szeged–Csurgói KK 37–17 (19–7)

Nagyobb izgalmakat a Veszprém-Balatonfüred találkozó sem hozott, a címvédő a 15. perc végén már 11-6-ra vezetett. A rutinos Fazekas Nándor hetesvédéssel került a középpontba, de ebből sem tudott igazán profitálni a Füred. Ljubomir Vranjes nyugodtan rotálhatta a gárdáját, a padról beszálló veszprémi játékosok is megtalálták az ellenfél védőfalán a lyukakat. Az első félidő végét megnyomták a bakonyiak, így megnyugtató fórral mehettek a szünetre.

A térfélcsere után Andó több bravúrral bizonyította, hogy az edzéseken ellesett egy-két hasznos dolgot Fazekastól. Az egyletek a hajrában már egyre kevesebb figyelmet fordítottak a védekezésre, így potyogtak a gólok. Sportszerű küzdelmet láthattak a drukkerek, a DEAC-ot erősítő Bíró Ádámnak, valamint kollégájának, Kiss Olivérnek nem volt nehéz dolga.

Telekom Veszprém-Balatonfüred 38-22 (20-12)

 

A 26-szoros Magyar Kupa-győztes Telekom Veszprém tehát a Szegeddel vívja a vasárnapi döntőt, míg a bronzéremért a Csurgó a Balatonfüreddel méri össze az erejét.

B.Á.