Kézilabda: Sima debreceni győzelem az Ajka ellen

A DEAC férfi kézilabdázói hazai környezetben léptek pályára vasárnap az NB I/B 4. fordulójában.

0

deackezi-300x174 Kézilabda: Sima debreceni győzelem az Ajka ellenFotó: deac.hu

Az Ajka gárdáját fogadta a DEAC a férfi kézilabda NB I/B 4. fordulójának mérkőzésén a DESOK-ban vasárnap este. A debreceniek a találkozó előtt egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel álltak a tabella közepének tájékán. Más cél lett nem is lehetett, mint otthon tartani az összes megszerezhető pontot ezúttal.

Az összecsapás elején jelentős előnyre egyik csapat sem tudott szert tenni, a 11. percben azonban megváltozott valami, 8–7-ről egy percen belül 10–7 lett az állása. Majd a DEAC előnye nőttön nőtt, igaz egyszer még vissza tudott kapaszkodni az Ajka. Ám a hazaiakat ez sem törte meg, igazi csapatmunkát bemutatva a félidőre 21–15 állt az eredményjelzőn.

A második félidőben még inkább feljavult a cívisvárosiak játéka, sikerült Balázs Sándoréknak megtartaniuk az általuk kialakított, jelentősnek mondható különbséget ellenfelükkel szemben. Innentől pedig nem is volt kérdés – persze azért, mert a DEAC játékosai nem hagytak nyitott kérdést –, győz a debreceni gárda, már csak a győztes különbség volt kérdéses, ám az gyanítható, ez kellemes “gond” volt egyaránt a kézilabdázóknak, a szakmai stábnak és a szurkolóknak, mármint hazai részről.

A másik oldalon az egykori balmazújvárosi tréner, Tréki Tamás már nem egészen rózsaszínben látta a világot, reklamált, de szinte minden pillanatban, sok értelme persze nem volt. Summa summárum, 36–31-re győzött a DEAC, megérdemelten.

Férfi kézilabda NB I/B, 4. Forduló

DEAC–Ajka 36–31 (21–15)

DEAC: Pelyhe (Maródi) – Hornyák, Mucza, Kiss R. 9, Bíró 2, Mórucz, Balázs 3, Rédei, Kathi 2, Illés 7 (2), Szolnoki, Kiss A. 2, Pethő 5 (1), Dobos 6, István

P.I.