Kézilabda-utánpótlás: Fradi elleni rangadók következnek

A DVSC SCHAEFFLER első osztályban szereplő utánpótláscsapatai a Ferencváros otthonában lépnek pályára a keddi játéknapon.

0

up_dvsc_dabas_19-1024x576-300x169 Kézilabda-utánpótlás: Fradi elleni rangadók következnekFotó: dvsckezilabda.hu

Ifistáink visszafogottabb teljesítményt nyújtottak az előző fordulóban, de ez is elég volt most a Csepel legyőzéséhez. A 37 gólból Vámosi Panna 11, Poczetnyik Luca 10 találattal vette ki a részét. A védekezés viszont sok kívánnivalót hagyott maga után, a 34 bekapott gól nagyon sok, ezt a csapat edzője, Győrvári Viktor is kiemelte értékelésében: „A védekezésünk sok kívánnivalót hagyott maga után, a kapusteljesítmény is messze elmaradt a várttól. Hiába vezettünk a második félidő elején 9-10 góllal, magunkra húztuk az ellenfelünket. Ez a teljesítmény is elég volt a két ponthoz, de a folytatásban ennél több kell”.

A következő fordulóban az egyik legnehezebb mérkőzés vár a lányokra, a mezőny legerősebb csapata, a Ferencváros ellen lépnek pályára. A vendéglátók már három találkozón vannak túl, mindhárom mérkőzésüket megnyerték, egyedül a Hajdúnánás tudta megszorongatni őket. Az előző bajnokságban sikerült pontot szerezni a zöld-fehérektől, ősszel 28:28-as eredmény született, de tavasszal már 12 góllal bizonyult jobbnak a Fradi. Ahhoz, hogy most is ponttal térjenek haza lányaink a fővárosból, sokkal jobb teljesítményre lesz szükség, védekezésben és kapusteljesítményben 180 fokos fordulatnak kell bekövetkeznie. Remélhetőleg kedden azt a kézilabdát láthatjuk a csapattól, amit megszokhattunk tőlük.

Női ifjúsági I. osztály

Ferencváros – DVSC SCHAEFFLER

09.10. 15:45           Elek Gyula Aréna

Leány serdülő I. osztály

Márián Blanka tanítványai pontot veszítettek az előző fordulóban a Dabas ellen. Hiába vezettek már a 9. percben öt góllal, ellenfelük felzárkózott, a vezetést is sikerült átvenniük. Hiába Csernyánszki Liliána 10 gólja, az izgalmas találkozó végül 23:23-as eredménnyel zárult. A serdülők edzője elmondta, már a meccs előtt érezte, a lányok nem lesznek acélosak: „Nagyon dekoncentráltak voltunk, ez a hétfő-keddi edzésen is érződött, számítani lehetett rá, szerdán sem leszünk nagyon acélosak. A mostani játéknál jobbak vagyunk, szomorú vagyok, hogy már a második fordulóban pontot vesztettünk”.

Kedden rangadó vár a lányokra, a Ferencváros otthonában lépnek pályára. A zöld–fehérek az első fordulóban négy góllal győzték le a Szeghalmi együttest, előző héten viszont a Kisvárda elleni kiütéses győzelemmel hangolódtak a Loki elleni rangadóra. Ahhoz, hogy serdülőink partiban tudjanak lenni a Fradival, stabilabb védekezésre és jobb kapusteljesítményre lesz szükség, mint az előző mérkőzésen. Nem lesz könnyű, hiszen a vendéglátók jó játékerőt képviselnek, de fegyelmezett kézilabdával akár meglepetést is szerezhetnek a lányaink.

Ferencváros – DVSC SCHAEFFLER

09.10. 13:45           Elek Gyula Aréna