Kézilabda-utánpótlás: Magabiztos győzelmek a bajnoki rajton

A DVSC SCHAEFFLER I. osztályban szereplő korosztályos csapatai idegenben léptek pályára a szezonnyitón.

0

e2514efc12d4fe082fdc20ab2f336dc3_XL-300x173 Kézilabda-utánpótlás: Magabiztos győzelmek a bajnoki rajton

Győrvári Viktor egyéb elfoglaltsága miatt az ifi csapatot ezúttal Márián Blanka irányította a Szent István elleni bajnoki rajton. Lendületesen kezdtek a lányok, fokozatosan elléptek a hazaiaktól, szünetre már megnyugtató, kilencgólos előnnyel vonulhattak. A második félidő elején beleerősített ellenfelük, sikerült is zárkózniuk, de a lányok jól kezelték a szituációt, a mérkőzés végére beállították a tizenegy gólos különbséget. Főleg Poczetnyik Luca volt elemében, egymaga 12 gólt szerzett, de Sápi Boglárka és Török Lilly is hozzátették a magukét, előbbi hat, utóbbi öt találattal.

A serdülők végig okosan kézilabdáztak, kézben tartották a mérkőzést, bár az első félidő végére még csak háromgólos előnyt tudtak kiharcolni, a második játékrészben fokozatosan növelték előnyüket, végül hét góllal jobbnak bizonyultak a Szent Istvánnál.

Szép volt lányok!

Női ifjúsági I. osztály

Szent István SE – DVSC SCHAEFFLER: 28:39 (13:22)

DVSC SCHAEFFLER: Vadász, Budai 1, Poczetnyik 12, Haja 3, Török 5, Sápi 6, Bágyi, Kórik, Román 2, Eszenyi 3, Barati 1, Csernyánszki 1, Silye 1, Panyi 3

Megbízott edző: Márián Blanka

Márián Blanka: Jól kezdtük a mérkőzést, a lányok nagyon nagy lendülettel kézilabdáztak, már a félidő végére magabiztos előnyre tettünk szert. A második játékrész elején volt egy kis hullámvölgy, amit nem is a mi hibánknak tekintek, ellenfelünk kapcsolt rá. A csapat viszont jól kezelte a helyzetet, a fizikai fölényünk is kijött a végjátékban. Úgy gondolom, ha jó védekezésünket kicsit hosszabb távon fenn tudjuk tartani, kicsivel jobb kapusteljesítménnyel a kapott gólok számát csökkenthettük volna. A váltások viszont nem úgy sikerültek mindig a beálló környékén, ahogy azt gyakoroltuk. A lényeg, hogy zsebben a két pont, holnaptól készülünk a szerdai, Csepel elleni találkozóra.

Leány serdülő I. osztály

Szent István SE – DVSC SCHAEFFLER: 18:25 (9:12)

Edző: Márián Blanka

Márián Blanka: A Sportiskolától több fiatal játékos érkezett, így a felkészülés alatt csapatot is kellett építeni. A lányok becsülettel elvégezték a munkát, várták már a szezonkezdetet. Idén a 2004-es korosztály a legidősebb, akik szerepelhetnek a serdülőben, így kicsit másabb felállásban játszunk, mint a tavalyi bajnoki évben. A bajnoki rajt mindig nehezebb, főleg, ha idegenben kell kezdeni, de céltudatosan kézilabdáztak a lányok. Nyilván hibák még közbecsúsztak, de azért jók ezek a mérkőzések, mert menet közben tudjuk javítani a hibákat. A 18 kapott gólt nem mondanám soknak, de kicsit jobb kapusteljesítménnyel, kicsit koncentráltabb védekezéssel ötöt-hatot elkerülhettünk volna. Ilyen összeállításban viszont még az edzőmeccseken sem játszottunk, de kezdetnek nem volt rossz ez a találkozó. Sok időnk nincs a pihenésre, szerdán már a Dabas ellen lépünk pályára. Nem sokat tudunk róluk, mivel a Vasas helyett idén kerültek át a keleti csoportba, de hazai pályán szeretnénk begyűjteni a két pontot.