Kézilabda-utánpótlás: Remeklő serdülők, betliző ifik

Két egymástól gyökeresen eltérő mérkőzést produkáltak a DVSC-TVP utánpótláscsapatai szombaton, hisz a serdülők bravúrgyőzelme után az ifik meglepően sima vereséget szenvedtek első számú riválisukkal szemben.

0

kéziup-300x169 Kézilabda-utánpótlás: Remeklő serdülők, betliző ifik

Fotó: dvsckezilabda.hu

Az ifik védekezése már a mérkőzés kezdetén is átjáróháznak bizonyult, az elszántan, kellő agresszivitással küzdő ferencvárosi lányok fokozatosan építgették előnyüket. Támadásunkból is hiányzott a megfelelő lendület, így a várt felzárkózás rendre elmaradt. Mi több, a végén csúnya verést kaptak fiataljaink. „Azt gondolom, ificsapatom védekezése kevés ellenfelünkkel szemben lett volna hatásos. 43 gólt kaptunk, ami rengeteg, pláne annak tükrében, hogy kevés kivételtől eltekintve ezek mindegyike felállt falunkkal szemben született. A vendégek belső hármasa teljesen szétszedett minket, egy az egy ellen senkit nem tudtunk megtartani. Mindemellett támadójátékunk sem működött a szükséges színvonalon. A meccs gyakorlatilag öt perc alatt eldőlt, a Ferencváros igazi erődemonstrációt rendezett, mi pedig nem tudtuk felvenni a versenyt azzal a tempóval, amelyben kézilabdáztak, s erőnkből csupán fellángolásokra futotta. Persze, vigasztalhatjuk magunkat azzal, hogy ilyen előfordulhat, de ettől még nem lesz kevésbé keserű a vereség, különösen azért nem, mert mentálisan vallottunk csődöt. Ellenfelünk vissza akart vágni az őszi eredményért, feltüzelve, motiváltan kézilabdázott, ezzel szemben mi egyénileg és csapatként sem voltunk fókuszban. Márpedig lehajtott fejjel nem lehet!” – összegezte a tizenkétgólos vereség okait Győrvári Viktor, aki a serdülők mérkőzése kapcsán már lényegesen több pozitívumról tudott beszámolni. „Véleményem szerint a serdülők a szezon legjobb meccsét játszották szombaton. Remekül védekeztünk, kulcshelyezetekben a kapuból is érkezett plusz, és ami a legfontosabb, nagyon akartuk a győzelmet. A siker abszolút megérdemelt, mert bár a végjátékban visszajött a sírból a Fradi, az utolsó másodpercekben sikerült higgadtnak maradnunk, s eldöntöttük a két pont sorsát” – fogalmazott a tréner.

 

NBI. Serdülő (Kelet):

DVSC-TVP–FTC-Allimax 25–24 (14–13)
DVSC: Burai K., Bágyi S., Mirkó A. (kapusok) – Drabik P. 1, Galsai D., Haja D. 3, Török L., Sápi B. 10, Buzás P., Kórik V. 1, Petis P., Ofra Zs. 1, Eszenyi B. 1, Sápi G. 4, Petrovics A. 4. Edző: Győrvári Viktor.

NBI. Ifjúsági (Kelet):

DVSC-TVP–FTC-NYC 31–43 (17–21)
DVSC: Szabó D., Molnár N., Virág K. (kapusok) – Poczetnyik L. 4, Takács E., Vámosi P. 3, Petrus M. 6, Kelemen G. 1, Barabás Zs. 1, Torma E. 1, Papik Zs., Zelizi F. 3, Borgyos P. 10, Nemes N., Kozma K., Bíró P. 2. Edző: Győrvári Viktor.

T.S.