Kilenc meccs az első osztályért

A DVSC labdarúgóinak a hátralévő kilenc fordulóban kellene bebiztosítani élvonalbeli tagságukat. Ez nem lesz könnyű, de nem lehetetlen küldetés, ha a játékosok felnőnek a feladathoz, nem lehet gond.

0

20200205_dvsc_videoton_6_custom_-300x200 Kilenc meccs az első osztályért

Fotó: Derencsényi István / DVSC

Már nem kell sokat várni a labdarúgás szerelmeseinek, május 30-án folytatódnak az OTP Bank Liga küzdelmei. A debreceni szurkolóknak viszont csak hétvégéig kell várniuk, május 23-án láthatják kedvenceiket a pályán. Szombaton pótolja a DVSC a Ferencváros elleni, első fordulóból elhalasztott mérkőzését a Népligetben.  A járvány-helyzet miatt ezt a találkozót, mint a többi nyolcat, zárt kapuk mögött rendeznek, csak a TV képernyőjén keresztül követhetik nyomon.

Nincs könnyű helyzetben a piros-fehér gárda, 25 forduló után 30 pontot gyűjtve, két egységnyire a kieső helytől, a 8. pozícióból várja a folytatást. A hétvégi főpróba jól sikerült, a szombati két edzőmérkőzés egyikén legyőzte, a másikon döntetlen eredményt ért el a Kisvárda ellen a debreceni alakulat. Hétvégétől viszont már kőkemény tétmérkőzések várnak Vitelki Zoltán alakulatára, melyek során be kellene biztosítani a bennmaradást.

A táblázatot nézve az látszik, a Lokinak négy csapat, a Kisvárda, Újpest, Paks, Zalaegerszeg a riválisa,de a négy pontos előnnyel rendelkező Honvéd is ebbe a csoportba sorolható. A sereghajtó Kaposvár már kiszállt a harcból, csak matematikai esélye van a zöld-fehéreknek megőrizni első osztályú tagságát, de ahhoz csoda kellene. A 6. és a 11. hely között csak hat pontnyi a távolság, erre szokták mondani, sűrű a mezőny az alsó házban. Ahhoz, hogy a DVSC biztosan az első osztályban kezdje meg a következő bajnoki évet, már az is elég lenne, ha az alsóházi rangadókat megnyerné a csapat. Két gárda, a Kaposvár és az Újpest viszont mumusa a DVSC-nek, előbbi mind a hat pontot elvette a Lokitól, míg a Lilák ellen 50%-os a mérleg, legutóbb 4:0-ra sikerült legyőzni a lilákat. A Kisvárdával és a Pakssal is megosztoztak a pontokon, egyedül a ZTE elleni nyertek kétszer Bódiék.

Vereségek esetén viszont kellenek a bravúrgyőzelmek, a két felsőházban található csapat, a Puskás Akadémia és a DVTK elleni hazai találkozókat mindenképp meg kellene nyerni. Véleményünk szerint, 12-13 pont elég lesz a bennmaradáshoz, de ez csak matek, a lényegi kérdések a pályán fognak eldőlni. Csak remélni tudjuk, nem ismétlődik meg a 2016-2017-es szezon, amikor is a DVSC az utolsó fordulóban, a DVTK legyőzésével őrizte meg élvonalbeli tagságát.

DVSC hátralévő mérkőzései:

Ferencváros (i), Honvéd (i), Kaposvár (o), Újpest (i), Puskás Akadémia (o), Videoton (i), DVTK (o), Mezőkövesd (i), Paks (o)

Zalaegerszeg hátralévő mérkőzései:

Kaposvár (i), Puskás Akadémia (o), DVTK (i), Paks (o), Kisvárda (i), Honvéd (o), Újpest (i), Videoton (o)

Paks hátralévő mérkőzései:

Videoton (o), Mezőkövesd (i), Ferencváros (o), ZTE (i), Kaposvár (o), Puskás Akadémia (i), DVTK (o), DVSC (i)

Újpest hátralévő mérkőzései:

Ferencváros (o), Kisvárda (i), Honvéd (o), DVSC (o), Videoton (i), Mezőkövesd (o), Ferencváros (i), ZTE (o), Kaposvár (o)

Kisvárda hátralévő mérkőzései:

Újpest (o), Videoton (i), Mezőkövesd (o), Ferencváros (i), ZTE (o), Kaposvár (i), Puskás Akadémia (o), DVTK (i)