Kisiklott a szolnoki gyors az Egyetemi Sporttelepen

Roppant fontos győzelmet aratott a kiesés elől menekülő DEAC NB II-es labdarúgócsapata, amely hazai környezetben múlta felül a remek formában futballozó Szolnokot.

0

153100409_492925281694494_7345099660750957567_n-300x173 Kisiklott a szolnoki gyors az Egyetemi Sporttelepen

Szárnyaló rivális lefékezésére készült a DEAC NB II-es labdarúgócsapata, a Dóczy utcai Sportcampusra látogató Szolnoki MÁV ugyanis október óta nem szenvedett vereséget a bajnokságban. Csábi József legényei tavasszal többek között az éllovas Lokit is felülmúlták, s az egyetemisták otthonába is egyértelmű esélyesként érkeztek. A tavasszal még nyeretlen DEAC számára azonban kizárólag a három pont megszerzése tűnt elfogadhatónak, Sándor Tamás tanítványai ugyanis ádáz harcot vívnak a kiesés elkerüléséért.

Az eredménykényszer hatására a vezetőedző három támadót is pályára vezényelt, Bereczki, Sármány és Sidibe egyaránt a kezdőcsapatban kapott helyet, s Kundrák is előszeretettel fellépett a debreceni akciókkal. A Szolnok láthatóan másra készült, a vendégek ugyanis sok párharcot veszítettek, és a labdát sem tudták huzamosabb ideig tartani. Az első negyedóra eseménytelenül pergett le, mindössze Novák kisebb sérülése szakította meg a játékot, ám a szolnoki támadó szerencsére visszatérhetett a pályára. Ha már ott volt, eleresztett egy életerős löketet, ám Tóth Dánielről nem jött ki a labda. A túloldalon Sármány és Székely is próbálkozott, de előbbi lövése egy védőről vágódott vissza a mezőnybe, míg utóbbiét Molnár-Farkas hárította bravúrral. Nem diktáltak öldöklő iramot a csapatok, de félidő hajrájára felpörögtek az események, két kisebb szolnoki lehetőség után Papp Ferenc fejelhetett tisztán, de nem talált kaput. A játék képére nem panaszkodhattunk, a látottak alapján a DEAC állt közelebb a győzelemhez.

A második játékrész az elsőhöz hasonlóan mezőnyjátékkal kezdődött, ám a DEAC tudott hamarabb ritmust váltani, s biztos védekezésre alapozva, a széleken végigvitt gyors akciókkal tudta megbontani riválisa védelmét. Tíz perc telt el a szünet után, amikor Sármány Kristóf megszerezhette volna a vezetést az egyetemistáknak, ám a lövés előtt kiszorított helyzetbe került, így a befejezés pontatlanra sikerült. A fiatal kiválóság nem sokkal később az oldalhálóba lőtt, ifj. Sándor Tamás pedig szabadrúgásból veszélyeztetett, de a távoli próbálkozás nem okozott gondot a szolnoki kapusnak. Az utolsó félórára fordulva egyre nagyobb taktikai harc zajlott a pályán, a debreceniek nem ismertek elveszett labdát, a vendégek pedig az elmúlt mérkőzéseikkel ellentétben ezúttal nem tudtak hatékonyan letámadni, így aki jól szimatolt, már érezhette a meglepetés szagát a levegőben. A DEAC beadásai rendre veszélyesek voltak, ám ezeket többnyire kifejelték a szolnoki védők, Kundrák Norbert huszonöt méteres bombájával azonban már nem tudtak mit kezdeni, a kölcsönjátékos hálószaggató találattal juttatta vezetéshez csapatát. Negyedórával a vége előtt ráadásul egy rögzített szituációból megduplázta előnyét az egyetemi csapat, Sándor szögletét Székely Dávid fejelte az ötösről a bal alsó sarokba. A Szolnok igyekezett felgyorsítani játékát, de a debreceniek már nem engedték ki kezükből a győzelmet, amiért hatalmasat küzdöttek, s amit teljesen megérdemelten szereztek meg a bajnokság legjobb formában futballozó csapata ellen. Szép volt, fiúk!

Labdarúgó NB II, 25. forduló

DEAC – Szolnoki MÁV FC 2–0 (0–0)

DEAC: Tóth D. – Bényei B., Papp F., Orosz M. – Székely D. (Rezes 90′), Sándor T., Spitzmüller, Kundrák – Bereczki (Nagy K. 78′) – Sármány (Sárosi 82′), Sidibe

Vezetőedző: Sándor Tamás

Gólszerzők: Kundrák 70′, Székely D. 75′

P.G.