Kisiklott Zalaegerszegen a Lokomotív

Első félidei hátrányát még le tudta dolgozni a DVSC, ám a Zalaegerszeg a második félidőben ismét betalált és megnyerte az alsóházi rangadót.

0

dvsc_zte_3_66-Kozepes-300x200 Kisiklott Zalaegerszegen a LokomotívFotó: dvsc.hu

Szombaton az ország másik felében volt jelenése Joan Carrillo együttesének, ugyanis a 15. fordulóban a Zalaegerszeg otthonában léptek pályára. Mindkét csapat döntetlennel hangolódott a mostani párharcra, a Loki a Paks, míg a ZTE a Puskás ellen szerzett egy pontot. Az idei sorozatban mér találkoztak a felek, mely párharcra keserű szájízzel emlékeznek a debreceni drukkerek, ugyanis a mérkőzés hajrájában szenvedett vereséget a Nagyerdei Stadionban a Vasutas.

Mint már megszokhattuk, ezúttal is győzelmi kényszerben lépett pályára a cívisvárosi gárda, hiszen vereség esetén, akár a kiesőzónába kerülhetett volna. Abból a szempontból szerencsés helyzetben voltak a debreceniek, hogy abban a tudatban léptek pályára, a Gyirmót nem szerzett pontot, így vereség esetén csak egy helyet eshettek volna vissza akkor, ha az MTK – UTE összecsapás nem döntetlennel végződik.

Nem volt könnyű helyzetben a Debrecen szakvezetője, ugyanis Bévárdira, öt sárgája miatt nem számíthatott, így csak találgatni lehetet, kit vet be a védelem jobb oldalán. Joan Carrillo választása végül a 18 éves Baranyaira esett, aki először lépett kezdőként pályára az első osztályban. Ez volt egyébként az egyetlen változtatás a Paks elleni alapcsapathoz képest.

Hazai labdabirtoklással kezdődött a mérkőzés, mely az 5. percben helyzetben is megmutatkozott: Zimonyi kapott remek labdát, de 12 méterről célt tévesztett, Grófnak nem kellett játékba avatkoznia. A folytatásban is a zalaiak domináltak, viszont, a hajdúságiak védelme jól működött, minden támadási kísérletet meghiúsítottak. Halilovic tesztelte Grófot a 12. percben, ám a Loki hálóőre résen volt, vetődve kiütötte a hazai 21-es lapos lövését. A mérkőzés ezen szakaszában csak pillanatokra tudta megtartani a labdát a Vasutas, a játék java részt a vendégek térfelén zajlott. Az első hajdúsági helyzetre a 18. percig kellett várni: Németh készítette le a labdát Ugrainak, aki az ötös sarkáról vette célba Demjén kapuját, ám a jobb alsóba tartó labdát lábbal hárította a zalai cerberus. Válaszul Koszta is a jobb alsót vette célba a tizenhatosról, ám Baranyai jól helyezkedett, a gólvonal előtt menteni tudott. A 26. percben, nem érdemtelenül, megszerezte a vezetést a ZETE: Tajti szabadrúgását még ki tudta ütni Gróf, ám a labda Zimonyitól Koszta elé került, aki fejjel a kapuba juttatta a játékszert (1-0). A hazaiak nem egyszer tetszetősen építették fel támadásaikat, rövid kényszerítőkkel könnyedén jutottak el a DVSC tizenhatosáig. Azt sem lehetett mondani, hogy akadozott volna a debreceniek játéka, mert fél óra alatt lényegében nem működött. Mintha feltámadni látszott volna a Debrecen, rövid időre beszorította kapuja elé ellenfelét, egymás után három szögletet is elvégezhettek, ám tették ezt eredménytelenül. A félidő hajráját megnyomták a piros-fehérek, ám egy Bódi lövésen kívül többre nem futotta az erejükből, egygólos hazai vezetéssel ért véget a játékrész. Sajnos teljesen súlytalan volt a cívisvárosi gárda, a játékosok halvány teljesítményt nyújtottak, teljesen megérdemelten vezetett a Zalaegerszeg 46 percnyi játékot követően.

Kíváncsian vártuk a folytatást, vártuk a kérdésre a választ, ezúttal is a másik arcát mutatja a debreceni csapat a második félidőben, vagy továbbra is a hazaiak akarata érvényesül. Carillo is elégedetlen volt a látottakkal, támadósorban változtatott, Ugrai helyett Tischlert küldte pályára. Agresszívebben kezdte a játékrészt a hajdúsági gárda, ám rendre labdát veszítettek a támadóharmadban. Egy darabig emberhátrányban volt kénytelen játszani a Loki, Németh sérülés miatt lebicegett a pályáról, helyére Tischlert küldte be Carrillo. Alaposan megváltozott a játék képe, az első félidővel ellentétben, a másodikban a piros-fehérek domináltak, ám teljesen meddő volt a fölényük, a támadásokból hiányzott az átütő erő. Meglehetősen sok volt a hiba mindkét oldalon, eseménytelenül teltek a percek, a kapusok munkája kimerült abban, hogy játékba hozták a labdát. Dzsudzsák unta meg a tétlenséget, de az ötös sarkáról leadott lövését Demjén lábbal hárította. Ami nem ment akcióból, összejött szabadrúgásból a 66. percben: Dzsudzsák végezhetett el szabadrúgást a kaputól 23 méterre, tűpontos lövése után a labda védhetetlenül vágódott a bal felsőbe (1-1). Nem örülhettek sokáig egyenlítő találatuknak a vendégek, a 71. minutumban ismét előnybe kerültek a kék-fehérek: Spoljaric szélről érkező beadását a csereként pályára lépő Meshack fejelt a kapuba (2-1). Egy percre rá ismét a hazai 70-es került helyzetbe, miután megbolondította a debreceni védőket, ám lövését Gróf lábbal hárította. Próbálkoztak a hajdúságiak, hogy ledolgozzák hátrányukat, ám a tizenhatos előtt elfogyott a tudomány, nem sikerült átjátszani a zalai védelmet. A 86. percben közel járt az egyenlítéshez a DVSC, de Tischler lövését bravúrral szögletre tolta Demjén. Nem sokra rá ismét a hazai hálóőr mutatott be hatalmas bravúrt, miután vetődve hárított egy jobb alsóba tartó lövést. Ismét az utolsó perceket nyomta meg a Vasutas, tették ezt ezúttal is eredménytelenül, a Zalaegerszeg megőrizve előnyét, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

NB-I 15. forduló

ZTE – DVSC: 2-1 (1-0)

ZTE: Demjén – Lesjak, Szerafimov, Kálnoki-Kis, Bedi – Halilovic (Spoljaric 46’), Szankovic, Zimonyi (Meshack 68’), Tajti (Bakary 78’) – Skribek (Németh 87’), Koszta

DVSC: Gróf – Baranyai, Deslandes, Pávkovics, Ferenczi (Korhut 85’) – Bódi (Soltész 78’), Baráth, Varga (Babunski 85’), Dzsudzsák – Ugrai (Sós 46’), Németh (Tischler 57’)

Gólszerzők: Koszta 26’, Meshack 71’ ill. Dzsudzsák 66’

KZT