Kiváló játékkal nyerték a szombati rangadót pólósaink

Fegyelmezett és remek játékkal , öt gólos sikert aratott a szezon utolsó idegenbeli mérkőzésén a DVSE-Master Good. A debreceniek a közvetlen rivális Cegléd otthonában győztek 9-4-re és innentől kezdve csak rajtuk múlik, hogy megvédik-e a bajnoki címüket.

0

441530967_1188861619224300_1208151998432481119_n-300x160 Kiváló játékkal nyerték a szombati rangadót pólósainkFotó: Nagy Anita/DVSE

„A bajnokság egyik , ha nem, a legnehezebb mérkőzése vár ránk. A Cegléd csapatában vannak nagyon rutinos játékosok, de ugyanakkor motivált fiatalokat is tudnak a soraik között. Ezenfelül kinti medencében fogunk játszani délelőtt 11-kor, ami önmagában is nehéz feladat. Nagyon bízom a csapatunkban és remélem, tudjuk hozni az elmúlt időszak jó játékát.” – ezekkel a gondolatokkal indultak útnak szombaton kora reggel a DVSE játékosai Ceglédre. Kádár Kálmán és csapata bizakodva várták a találkozót egy olyan ellenfél ellen, ahol többek között két korábbi debreceni játékos, Süveges Máté – aki az együttes utolsó élvonalbeli vezetőedzője is volt és Pataki Gergely játszik jelenleg. Jó előjel volt, hogy ősszel 14-9-re nyertünk hazai pályán, valamint az is, hogy az elmúlt hat meccsen győztesen hagyta el a medencét a csapat.

Teljes kerettel, hiányzó nélkül érkezett meg a DVSE Ceglédre abban a tudatban, hogyha nyer, az utolsó fordulóban a bajnoki címért és a feljutásért játszhat hazai pályán a listavezető VIVA OSC ellen.

Hazai góllal indult a találkozó, melyet a következő támadásból Somorjai Sebestyén egyenlített ki. A negyed közepén Macsi Martin találatával már a vezetést is átvette a DVSE, de az első játékrészt még nem sikerült előnnyel zárnunk (2-2).

Bezzeg a másodikat! A mieink egy gólt sem engedtek a házigazdának, ellenben kétszer is eredményesek voltak. Előbb Krizsai Ádám talált be, majd a csapatkapitány Macsi Patrik köszönt be. A félidőben 4-2-re vezetett a DVSE.

A harmadik nyolc perc hozta a legtöbb találatot, szám szerint hatot. A jó hír, hogy ebből négyet vállaltak a mieink és kettőt a Cegléd. Tőzsér Dávid szerezte az elsőt, majd Macsi Patrik lőtt sorozatban hármat, így a záró felvonást megnyugtató, négy gólos fórral várta az együttes (4-8).

A kiállításokkal és kihagyott helyzetekkel tarkított utolsó játékrész mindösszesen egy találat esett, de azt szerencsére a vendégek lőtték egy perccel a vége előtt Krizsai Bence révén. A DVSE 9-4-re nyert a bajnokság egyik legerősebb csapatának otthonában és két pontra megközelítette az éllovas VIVA OSC-t. A debreceniek a záró fordulóban pont a fővárosiak fogadják és amennyiben hazai pályán megverik az OSC fiókcsapatát, megvédik bajnoki címüket és feljutnak az első osztályba!

Férfi Vízilabda OB1/B, 25. forduló

Ceglédi VSE – DVSE-Master Good: 4-9 (2-2, 0-2, 2-4, 0-1)

Gólszerzők: Nagy R. 3, Magyar, ill. Macsi P. 4, Somorjai, Krizsai Á., Krizsai B., Macsi M., Tőzsér

„Fantasztikusan játszottak a srácok, védekezésben egészen remek teljesítményt nyújtottak. Próbáltak minket megtörni, de nem sikerült és egy remek győzelmet arattunk egy nagyon kemény ellenfél otthonában. Jövőhéten egy mindent eldöntő derbi vár ránk, bízom benne, hogy nyerünk, megvédjük a bajnoki címünket és valóra váltjuk az álmunkat.” – nyilatkozta a meccs után Kádár Kálmán vezetőedző.