Klekner Hanga: „nagy reményekkel vágok neki az OB-nak”

A Debreceni Sportcentrum rúdugrója a múlt hétvégén módosított egyéni csúcsát tovább javítaná.

0

61785991_2253540031429006_7467911202379661312_n-1-300x200 Klekner Hanga: „nagy reményekkel vágok neki az OB-nak"

Fotó: Berényi Ibolya

A DSC-SI kiváló rúdugrója, Klekner Hanga már a fedett pályás szezonban is nagyszerű eredményeket ért el, többek között Nyíregyházán sorozatban harmadszor nyerte meg a felnőtt Országos Bajnokságot, majd Eszéken egyéni csúcsig, 4.42 méterig jutott. A szabadtéri versenyszezonban is hasonlóan jól teljesít, a Continental Tour Gold sorozat ostravai állomásán megjavította az U23-as országos csúcsot (4.40m), melyet ismét megugorván Prágában a dobogó harmadik fokára is felállhatott.

Molnár Krisztina (aki a rúdugrás 4.55m-es női magyar csúcsát is tartja) tanítványa múlt hétvégén a németországi Hof városában megrendezett versenyen egyéni rekordját immáron 4.42m-re módosította, mely egyben az első helyet is jelentette számára.

„Mivel Németországban a pálya nem volt hitelesítve, ezért a hivatalos listán továbbra is a 4.40 méter szerepel” – hangoztatta Klekner Hanga. „Lelkileg nagyon sokat jelentett számomra, hogy átugrottam a 4.42-t, mely arra is sarkall, hogy egy hitelesített pályán megismételjem, vagy akár túlszárnyaljam ezt az eredményt. Ráadásul a Hof városában rendezett versenyen nagy szembeszélben, a megszokott tizenhat lépéses nekifutásom helyett csak tíz lépésből tudtam ugrani, így külön öröm az egyéni rekord. A német viadal nemcsak a jó teljesítményem miatt jelentett hatalmas élményt számomra, hanem azért is, mert egy kimondottan jó szervezéssel a város főterén zajlott és oldalról rendkívül sokan biztattak. A koronavírus-járvány előtt egyébként Tatabányán és Székesfehérváron is volt ehhez hasonló utcai verseny, melyeken a hangulatra sosem lehet panasz.”

Klekner Hanga amellett, hogy a rekortánon (és persze a levegőben) hétről hétre remekül teljesít, még az egyetemen is sikeresen teljesítette vizsgáit.

„Jelenleg elsőéves mesterszakos hallgató vagyok, pszichológiát tanulok. Szerencsére ebben a szemeszterben is sikerült minden felvett vizsgát teljesítenem. Tény, hogy ez az időszak most nem túl stresszmentes, de igyekszem minden fronton teljesíteni.”

A Debreceni Sportcentrum versenyzője nem sokat pihenhet, ugyanis hétvégén már a szabadtéri felnőtt Országos Bajnokságon méretteti meg magát. Mivel Hanga nagyszerű formában van, az sem lenne meglepő, ha a verseny végén országos csúcsot döntene.

„Hihetetlenül jól jött, hogy éppen most, az Országos Bajnokság előtt ugrottam át a 4.42-t. Nagy reményekkel vágok neki az OB-nak, a 4.40 métert mindenképp szeretném teljesíteni, de ha a végén már nem lesz tét, az sem kizárt, ha a magasságot az országos csúcsra helyezem. Meglátjuk mi sül ki hétvégén, bármi történhet. Elsődleges célom nyilván az első hely megszerzése, amely az augusztusi Európa-bajnokság kvalifikációjához nagyon sok fontos pontot jelentene. Az Eb-re 26 fő jut ki, a jelenlegi besorolás szerint pedig a 19. helyet foglalom el, de hétvégén egy jó teljesítménnyel remélem még előrébb léphetek és nem kell az utolsó pillanatig izgulni. A tervek szerint a szezonban még egy németországi versenyen veszek majd részt, de most csak kizárólag az Országos Bajnokságra koncentrálok” – zárta szavait Klekner Hanga.

T.H.