Kosárlabda: Hazai pályán vághat vissza a DEAC

A férfi kosárlabda NB I/A elődöntőjének negyedik felvonása következik hétfőn Debrecenben, ahol a DEAC életben tarthatja döntős reményeit, amennyiben legyőzi a Szolnoki Olajbányász együttesét.

0

176691789_1170520853361042_4393862175263416031_n-300x200 Kosárlabda: Hazai pályán vághat vissza a DEACFotó: deac.hu

Az alapszakaszgyőztes szolnoki gárda pénteken alapos erődemostrációt tartott a Tiszaligeti Sportcsarnokban, Gasper Potocnik csapata 94-57-re, 37 ponttal lépte le a Debrecent, ezzel 2-1-es vezetést szerzett a három győzelemig tartó párharcban. Az előző cívisvárosi mérkőzés hőse, Stefan Moody egészen pocsék napot fogott ki pénteken, igaz Kovács Adrián legénységéből senki nem tudott kiemelkedőt nyújtani. A DEAC ugyanakkor nagyobb gödörből is felállt már, gondoljunk csak a negyeddöntő csatározásaira, ahol az Alba Fehérvár már összesítésben 2-0-ra vezetett, de sorozatban három megnyert meccsel mégis a hajdúságiak jutottak a legjobb négy közé.

Ami bizonyos, hogy mindenképp extrát kell nyújtania Tóth Ádáméknak, ha a Magyar Kupához hasonlóan a bajnokságban is döntőt akarnak vívni. Az egyéni teljesítmények mellett csapatjátékban is nagyot kell fejlődnie az egyetemistáknak. Legutóbb tizenkét hárompontost engedtek az Olajnak, akiknek legnagyobb erőssége a kinti dobásokban rejlik. A korábban a Debreceni Sportéletnek nyilatkozó Somogyi Ádám is ebben látta a győzelem kulcsát. A DEAC magyar válogatott bedobója úgy fogalmazott:

„A párharc kulcsa szerintem az lehet, hogy ne hagyjunk szabad kinti dobóhelyzeteket az Olajnak, és limitáljuk a triplái számát. Ezen kívül fokozattan figyelnünk kell az alsó poszt játékukra, hogy ne tudják zavartalanul megjátszani a magasembereiket.”

Somogyiéknak ezúttal is szüksége lesz a szurkolók buzdítására, akárcsak a keddi mérkőzésen, most is maximum ezer néző előtt léphet páyára a DEAC az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban hétfőn 18:15-től.

U.Á.