Kosárlabda: Hazai szurkolók előtt egyenlíthet a DEAC

Kedden Debrecenben folytatódik a DEAC és a Szolnoki Olaj elődöntős párharca a kosárlabda NB1/A rájátszásában.

0

DEAC-Szolnok-57-scaled-300x200 Kosárlabda: Hazai szurkolók előtt egyenlíthet a DEACFotó: deac.hu

A cívisvárosi csapatnak minden mérkőzés történelmi jelentőséggel bír, hiszen a Debreceni Egyetem együttese még sosem jutott ilyen messzire a bajnokságban. Akárhogy is zárul az idény, Kovács Adrián vezetésével legsikeresebb szezonját zárja a DEAC.

Szombaton tizenöt ponttal, 80-65-re nyertek a szolnokiak, így 1-0-ra vezetnek a három nyert meccsig tartó párharcban. Az, hogy 70 pont alatt tartották a hajdúságiakat, különösen nagy jelentőséggel bír, hiszen a bajnokságban legutóbb decemberben maradt el ettől a Debrecen, akkor a Kecskemét engedett csupán 67 ponton a fehér-feketéknek. A DEAC-nál egyelőre kérdéses, hogy a múlthéten orrcsonttörést szenvedő Polyák László tud-e majd játszani. A csapatkapitány személye védekezésben és a triplavonalon túlról kiemelkedő, így minden bizonnyal nagyon örülne Kovács Adrián vezetőedző, ha pályára léphetne a korábban az Olajbányász színeiben bajnoki címet is szerző játékosa.

Információk a jegyértékesítésről

A legfrissebb kormányrendelet értelmében hosszú idő után újra megnyílhatnak az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok kapui szurkolóink előtt.

A belépőjegyek megvásárlására elővételben, valamint a helyszínen is lesz lehetőség. A tikettekhez elővételben május 3-án hétfőn, 16 és 19 óra, valamint május 4-én kedden 10 és 14 óra között lehet hozzájutni, a DEAC Dóczy utcai irodájában. (Dóczy utca 9.) Az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok jegypénztárai az összecsapás napján 16 órakor nyitnak meg.

A szervezők 1000 főben maximálták a drukkerek létszámát, ebből 50 hely az Olajbányász szimpatizánsai számára lesz fenntartva. A belépéshez kötelező a védettségi igazolvány felmutatása a bejáratnál, mely kizárólag arcképes, hatósági okirat felmutatása mellett érvényes. A 18 év alatti személyeknek elég utóbbit magukkal hozniuk, fontos azonban, hogy ők csak felnőtt kísérettel tekinthetik meg a találkozót. A teljes árú jegyekért 1600, míg a diák/hallgató/nyugdíjas belépőkért 800 forintot fognak elkérni a kasszánál. A bérletek továbbra is feljogosítják tulajdonosaikat a belépésre, de a korlátozások értelmében eredeti helyüket nem tudjuk fenntartani, szabadon választhatnak az üres székek közül.

Természetesen a már szokásossá váló óvintézkedésekre is fel kell készülni, a bejáratnál testhőmérsékletmérés várható, melynek értéke nem érheti el a 37,5 Celsius fokot. A szájat és az orrot eltakaró maszk viselése kötelező, és kérjük a kihelyezett kézfertőtlenítő helyek használatát is.  A mérkőzés hivatalos résztvevőivel a nézők semmilyen formában nem érintkezhetnek.

DEAC – Szolnoki Olajbányász

05.04. 18:15, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok

U.Á.