Kosárlabda: Lesz robbanás az atomok között?

Utolsó előtti helyen áll a férfi kosárlabda bajnokság első osztályában a DEAC gárdája. Régen volt ilyen megalázó helyen a társaság, a szakemberek szerint is sürgősen el kellene indulni felfelé.

0

2661805243488167636-300x157 Kosárlabda: Lesz robbanás  az atomok között?Fotó: deac.hu

Hétvégén Pakson vizitálnak a DEAC-os fiúk. Az atomvárosban nem sok babér termett eddig a debreceni egyetemistáknak, jogos az aggodalom, hogy most sem nyomja majd az esélyesség terhe a fekete-fehér vállakat.

Az elmúlt fordulóban sima vereséget szenvedtek Polyákék Szolnokon. Igaz a lelkekbe nem is volt betáplálva a Tisza-parti parti utáni győzelem, de mentálisan mindenképpen többet várt Dedek mester, aki ennek hangot is adott a heti edzéseken. Öt meccsből mindössze a tök utolsó Nyíregyházát sikerült itthon legyűrni, a többi találkozót simán bukta a DEAC. Hullámvölgy, vagy képességbeli probléma, esetleg hozzáállásbeli kérdés a kudarcok sorozata, nem a mi tisztünk eldönteni. Tény, a publikum nem ezt várta az idény eleji optimista felhangok után.

Úgy tűnik nemcsak a vezetők, de a játékosok is keresik a megoldást. Utóbbiak viszont a pályán ezt mostanában nem találják.

Szombaton délután ötkor dobják fel a labdát a játékvezetők Pakson, és valljuk meg nem biztos, hogy nekünk áll a zászló. Igaz a hazaiak sem villognak. Két győzelem mellett eddig három zakót könyvelhetnek el, ezzel a tabella hetedik helyén szerénykednek. Legutóbb a nyíregyieket verték meg idegenben. Pont olyan arányban, amilyennel a DEAC itthon kikapott a FALCO-tól.

Az egyetemistáknál Scott nem biztos, hogy pályára lép az atomvárosban. Szolnokon aláfordult a bokája. A vizsgálatok most is tartanak, így valószínű, hogy az amerikai kosaras nem osztogat majd.

A DEAC-nál is megoszlanak a vélemények az esélyeket illetően. Mindenki úgy számol, hogy a szombati derbi után kezdődhet meg a kapaszkodás a táblázaton. A paksi meccset követően ebben az évben még ötször negyven perc vár az Oláh Gábor utcában Garamvölgyiékre. Állítólag ezek már könnyebb találkozók lesznek.

A kérdés csak az: mihez képest?…

Férfi kosárlabda NB I A csoport 6. forduló

Atomerőmű SE – DEAC

10.29. 17:00

W.Gy.