Kosárlabda: Nem sikerült megszorítani az Ajkát

Saját csarnokában lépett parkettre a DEAC Kosárlabda női alakulata az Ajka ellen. A hajdúságiak a második negyedre rendezték soraikat, a vendégek győzelme azonban így sem forgott veszélyben.

0

Kepernyofelvetel-85-300x165 Kosárlabda: Nem sikerült megszorítani az AjkátFotó: deac.hu

A tavalyi riválissal csaptak össze a fehér-feketék a Kossuth Gimnázium csarnokában, az Ajka már a mérkőzés elején megpróbálta a saját játékát játszani és egy 5-0-ás szakasszal indították a találkozót, majd Baczuk Virág pontjaival a DEAC is megkezdte az építkezést. Az első tíz perc végéhez közeledve nem sok találat esett debreceni részről, a vendégek azonban Munteán Lili vezetésével hét pontos előnyt kovácsoltak maguknak. A folytatásra rendezte a sorokat Kovács Imre, és a szép támadások következtében Pásti Regina remekelésével már csak egylabdányira volt az egyenlítés, majd a megváltást Baczuk közelije hozta, négy perccel a szünet előtt egalizáltak a házigazdák. Az első félidő hajrájában viszont ritmust váltott a vendég együttes, és hiába Holinka-Miklós Hanna szép hármasa, a debreceni nevelésű Shirian Fatime vezényletével visszaépítette kezdeti előnyét a nagyszünetre a kék mezes alakulat (21-29).

A fordulás utáni pillanatok újfent Rónaszéki Szilvia lányairól szóltak, akik egy 9-0-ás futással mutatós fórra tettek szert, menetelésüket csak Pásti triplája lassította. A negyedik játékrész előtt még igyekeztek megoldást találni az Ajka rohamaira a mieink, de Horváth Annáék töretlenül dolgoztak előnyük megszilárdításán, így közel húsz pontos különbség állt az eredményjelzőn a végső periódus kezdetekor (29-47). A záró játékrészben Baczuk és Holinka-Miklós találataival mindent megtettek a házigazdák, hogy a véghajrára elérhető közelségbe kerüljön a rivális, de a differencia csak minimálisan csökkent, ugyanis az ellenfél nem adta könnyen magát. A végjátékban még Szabó és Gaál próbáltak kozmetikázni cívisvárosi részről, de Kalocsai Dorina duplájával pontot tettek az összecsapás végére a vendégek (38-59).

DEAC – AJKA 38-59 (6-13,15-16,8-18,9-12)

DEAC: Király -, Baczuk 10, Holinka-Miklós 9/3, Kovács -, Mezei –

Cserék: Pallai -, Gaál 3/3, Szabó 2, Mondl -, Futó -, Szöllősi -, Pásti 14/6

Edző: Kovács Imre

Kovács Imre: Gratulálok az ellenfél csapatának! Mi elsősorban nem csapatként játszottunk ezt mutatja a 40 perc alatt adott 6 darab assistunk, ami ugye két dologból áll vagy abból, hogy nem lehet a társat megjátszani vagy pedig nem vesszük őt észre, itt volt mindkettőből. Lassan kosárlabdáztunk, sokat gondolkoztunk, hogy mit kell csinálni, de amikor a védekezésünk kellően agresszív volt és megcsinálták a lányok, amiket kértem tőlük, akkor viszont játszottunk két egál közeli negyedet. Dolgozunk tovább bízom benne, hogy sikerül kijavítani a hibáinkat.