Kosárlabda: Régi-új edzővel egyenlíthet a DEAC

Szerdán hazai pályán fogadják a Szedeák együttesét a Debreceni Egyetem kosárlabdázói a bronzpárharc második mérkőzésén. Az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban 18:15-től kezdődő találkozón a szurkolók – védettségi igazolvánnyal – ingyenesen buzdíthatják a csapatot.

0

DEAC-_Szolnok_20210510-25-300x200 Kosárlabda: Régi-új edzővel egyenlíthet a DEACFotó: deac.hu

Mint arról beszámoltunk, a DEAC kosárlabda szakosztálya vasárnap szerződést bontott Kovács Adriánnal, így a bajnokság hátralévő legalább egy, de a debreceni remények szerint inkább kettő meccsén Andjelko Mandics korábbi másodedző látja el a vezetőedzői teendőket. Érdekesség, hogy a szerb szakember 2019 novemberéig, két és fél éven át irányította a szegedi csapatot.

Kovács Adrián vezetésével – akárhogy is alakul a bronzérem sorsa – története legsikeresebb szezonját produkálta a DEAC, hiszen a Magyar Kupában ezüstérmet szerzett, a bajnokságban pedig a legjobb négy közé jutott az egyetemi gárda.

A Tisza-partiak magabiztos múltheti sikerüknek köszönhetően 1-0-ra vezetnek a két győzelemig tartó párharcban. A szegedből minden játékos ezer fokon égett, négyen is tizenöt pont felett dobtak, és szinte hibátlan játékot mutatott a szintén fennállása legjobb idényét futó Szedeák. Ezzel szemben a debrecenieknél egyedül Djordje Drenovac teljesítménye volt említésre méltó. Rajta kívül senki sem tudott felnőni a feladathoz, s ha a szegediek nem engedtek volna ki a mérkőzés végén, akkor akár egy súlyos vereségbe is beleszaladhattak volna a hajdúságiak.

Múlt szombaton a felkészültebb és motiváltabb csapat nyert, szerdán itt az alkalom Tóth Ádámék előtt egy utolsó(előtti) nagy dobásra, hogy kiharcolják a bajnoki bronzéremről döntő harmadik mérkőzést.

Kosárlabda NB I/A bronzmérkőzés, 2. mérkőzés

 DEAC – Naturtex-SZTE-Szedeák

05.19. 18:15 Oláh Gábor utcai Sportcsarnok

U.Á.