Kosárlabda: Sopronban is kőkemény csatára számíthat a DEAC

A Debreceni Egyetem férfi kosarasai szombaton 19 órától az NB I/A legjobb formában lévő csapatával mérhetik össze tudásukat.

0

SopronDEAC_kosárbehari-300x166 Kosárlabda: Sopronban is kőkemény csatára számíthat a DEAC

Fotó: kosarlabda.deac.hu

A DEAC-Tungsram kosárlabdacsapata múlt hétvégén hazai pályán nem bírt a Szolnoki Olajbányásszal, Jorgosz Vovorasz együttese öt meccs után szenvedett vereséget. Tóth Ádám ugyan a forduló álomcsapatába is bekerült, de rajta kívül az egyetemistáktól ezúttal senki sem teljesített kiemelkedőt. A fekete-fehérek azon lesznek, hogy a botlást mielőbb javítsák, azonban a következő játéknapon egy nem akármilyen ellenféllel, a nyolc meccse veretlen Sopronnal néznek szembe.

A Sopron KC háza táján november végén edzőváltás történt, Dzunics Braniszlav helyére a csapatot már korábban sikerre vezető Kostas Flevarakis érkezett, közben pedig Bors Miklós ugrott be egy mérkőzésre. Ezután a kék-fehéreknél száznyolcvan fokos változás történt, fordulóról fordulóra előrébb léptek a tabellán. Többek között a Szolnoki Olajbányász és az Egis Körmend ellen is győzelmet ünnepelhettek, majd múlt héten a vezető pozícióban lévő Falco Szombathelynél is jobbnak bizonyultak. A nyolc meccs óta veretlen gárda legtöbb pontját Teyvon Myers dobta, de a közelmúltban sérüléséből felépült, egykor a debrecenieket is erősítő Milos Borisov is kitűnően céloz, mellettük pedig az előző meccsen 13 lepattanót összeszedő Quincy Ford és a 10 gólpasszt kiosztó Mcgill is kiemelkedik.

A DEAC és a Sopron utoljára októberben, az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban találkozott egymással. A dunántúliak akkor nem voltak könnyű helyzetben, hisz több kulcsjátékosuk is sérüléssel bajlódott, de kicsit sem vallottak szégyent. A debreceniek jól kezdtek, már az első negyed után két számjegyű volt a csapatok közti különbség, de a lendület aztán alábbhagyott, a Sopron pedig felzárkózott. A hajrát a DEAC jobban bírta, így az egyetemisták 79–72 arányú győzelmet arattak.

A mostani összecsapás képe minden bizonnyal máshogy fog kinézni, de a DEAC remélhetőleg jobb napot fog majd ki. Az biztos, hogy a cívisvárosi alakulat nem hibázhat sokat, mert a Sopron könnyen megbüntetheti azokat. Remélhetőleg a betegségéből visszatérő Drenovac még jobb formába lendül és Dzeletovictól kezdve Polyákon át egészen Askáig a játékosok védekezésben és támadásban is közel a maximumot nyújtják. A csata bár kőkemény lesz, de az egyetemisták egy remek teljesítménnyel a győztes útra (és akár a dobogóra is) visszatérhetnek.

Kosárlabda Tippmix Férfi NB I/A, 18. forduló

Sopron KC – DEAC-Tungsram

01.15. 19:00       Sopron, NOVOMATIC Aréna

T.H.