Kosárlabda: Szép szombat a Szeged ellen?

Igazán ráférne már egy kis öröm a sok üröm mellett a DEAC férfi kosárcsapatára. A szimpatizánsokról ne is beszéljünk. Szombaton este javithatnak eddigi szomorú mérlegükön az egyetemisták.

0

1B6A3991-1536x1026-1-300x168 Kosárlabda: Szép szombat a Szeged ellen?Fotó: deac.hu

A Szeged sosem afféle könnyű préda a debreceni kosarasoknak. Nem lesz ez másként ezen a hétvégén sem. Egyik gárda sem vitézkedik az első osztályban. Két győzelmet és hat vereséget könyvel el jelenleg mind a Tisza-parti, mind a hajdúsági társaság-. A dél alföldiek éppen most, hét közben szerezték meg második sikerüket, mely az első idegenbeli győzelem volt. Az eddig nyeretlen Nyíregyházát fektették két vállra. Edzőjük, Simándi Árpád a meccs után azt taglalta, hogy ez a két pont minden bizonnyal lökést adhat majd fiainak a jövőben, végre megkezdhetik a felzárkózást, és a mezőny után eredhetnek. Hozzátette, harcos siker volt a szabolcsi negyven perc, de ennél sokkal több kell nekik, ha Debrecenben is hasonló eredményt akarnak elérni.

Azt már csak mi tesszük mellé, hogy a két amerikai játékosuk Washington és Roberson összesen 44 pontot szórtak, emellé tett még tizenhármat az egykori DEAC-os Bognár Kristóf.

David Dedek a hazai alakulat trénere nagyon bosszús volt a hétközi, zalai fiaskót követően. Véleménye szerint jól kezdték a mérkőzést, jelentős előnyre tettek szert, de érthetetlen számára, hogy ismét a harmadik negyedben blokkolt le fejben a gárda. Igaz – említette – a végére ismét látótávolságba került a győzelem, de két rossz döntéssel elúszott a derbi.

Nem könnyű tehát a helyzet az Oláh Gábor utca környékén. Kérdéses Tóth Ádám játéka, az egyetlen center Taylor sincs kirobbanó formában, mint ahogy a másik két amerikai Gumbs és Scott sem szórja a triplákat. Azonos képességű, egyenlő tudású csapatok mérkőznek tehát a hét utolsó előtti napján. A DEAC-nál esküdöznek, hogy foggal-körömmel harcolnak majd a győzelemért. Legyen úgy. Bár nem árt, ha ezt kézzel-lábbal is teszik.

Férfi kosárlabda NB I/A 9. forduló

DEAC – Naturtex-SZTE-Szedeák

11.26. 18:00      Oláh Gábor utcai Sportcsarnok

W.Gy.