Kozák Luca: „nem szeretném túlversenyezni magam”

Az év U23-as atlétájának választott debreceni gátas idén utoljára vehette át a rangos elismerést, mivel a következő évtől már csak a felnőttek közt versenyez. Már javában készül a fedettpályás szezonra, a munka nehezén már túl van, 60 gáton szeretné megjavítani egyéni legjobbját.

0

kozakluca1-300x150 Kozák Luca: „nem szeretném túlversenyezni magam”

Sikerült kipihenni magam, egy hétig szinte semmit nem csináltam, de utána már elkezdtem átmozgatni, de nyaralás idén sem volt, a versenyek végeztével elkezdődött számomra az egyetem. Hosszú volt az idei szabadtéri szezon, szükségem volt feltöltődésre, ezért idén két-három héttel később kezdtük a téli felkészülést, de azért is csúsztattuk, mivel jövőre meglehetősen szokatlan időpontban lesz a világbajnokság. Október elején könnyített munkával indítottunk, de novembertől már jöttek a kemény edzések, főleg az állóképességet, erőnlétet fejlesztettük, cross fitt edzésekre is jártam, úgy gondolom, a nehezén már túl vagyok. Három hete már a rajtot gyakoroljuk, illetve a technikai rész is előtérbe került.

Pontos versenynaptár még nincs a következő évre, január végén tervezek futni Budapesten 60 síkot. Fedettpályán nem szeretném túlversenyezni magam, február végén rajthoz állok két-három versenyen, majd az országos bajnokság következik, rá két hétre pedig az Európa-bajnokság, addigra kell formába lendülnöm. A 60 gát nem nagyon fekszik nekem, mivel az erősségem a táv vége, gyengeségem viszont a rajt, de szeretnék javítani időeredményemen. A kontinensviadal után ismét jön egy rövid, 7-10 napos pihenő, utána elkezdjük a felkészülést a szabadtéri szezonra, leginkább a főversenyemre, a világbajnokságra. Kvalifikáció terén nem történt változás, szintidővel (12.98) lehet kijutni, úgy gondolom, reális, hogy alanyi jogon ott legyek Dohában. Ami változás a jövő évre nézve, hogy az U23-as korosztályban idén indultam utoljára, következő évtől már hivatalosan is a felnőttek közt versenyzek. A 12.76-os országos csúcs szerintem még kicsit távoli, 2019-ben szeretnék stabilan futni 12.8-12.9-es időket.

Ünnep, hétvége, ezek egy élsportoló számára szinte nem létező fogalmak, de természetesen a karácsonyt a családommal töltöm, nagyon ritka, hiába élünk mindhárman otthon, hogy testvéreimmel össze tudunk jönni, de a szentestén viszont együtt leszünk. Szilveszterre sem tervezek semmit, nincs különösebb programom.