Közleményben kért elnézést a Siófoktól a Vasutas

A DVSC Kézilabda Kft. közleményét változtatás nélkül közöljük.

0

20604355_1647264911998064_234673309602878919_n-300x300 Közleményben kért elnézést a Siófoktól a Vasutas

A január 15-én a Hódos Imre Sportcsarnokban lejátszott DVSC SCHAEFFLER – Siófok mérkőzés elvesztése után az ellenfélnek járó gratuláció mellett elnézéskéréssel is tartozik sportszervezetünk. A mérkőzés jó hangulatát ugyanis megzavarta egy néhány másodperces jelenet, amelynek során a szurkolók közül egyesek sajnálatosan sértő, számunkra elfogadhatatlan megnyilvánulással, huhogással kísérték a Siófok gólra törő játékosa, Gnonsiane Niombla támadását.

Vezetőedzőnk, Köstner Vilmos rögtön a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón kinyilvánította bocsánatkérését a kollégájával, a Siófok edzőjével és csapatkapitányával szemben. Azonban ezúttal is őszintén elnézést kérünk Gnonsiane Niombla-tól, a Siófok csapatától és minden sportbaráttól a klubunk, a csapat és a szurkolótábor nevében! Kinyilvánítjuk, hogy sportszervezetünk elhatárolódik a történtektől, határozottan elítéli azt, mint ahogyan minden kirekesztő, sértő megnyilvánulást. Kifejezzük továbbá, hogy mennyire nagyra becsüljük, elismerjük Gnonsiane Niombla teljesítményét és eredményeit, amit nem halványíthat el semmilyen nem kívánatos megnyilvánulás.

Különösen sajnáljuk, hogy egy összesen mindössze 3 másodperces, szórványosan elhangzó megnyilvánulással néhányan egy egyébként élvezetes, színvonalas mérkőzés kifejezetten jó hangulatát igyekeztek megtörni, de hisszük, hogy ez nem volt sikeres, és bízunk abban, hogy nem erről lesz emlékezetes a mérkőzés.

Az esetet követően a hangosbemondón keresztül azonnal felhívtuk a szurkolókat a rasszista megnyilvánulásoktól való tartózkodásra, amely azonnal abba is maradt és később sem ismétlődött, mint ahogyan az a mérkőzésről készült jelentésben a versenybíró által is megállapításra került. Megvizsgáltuk továbbá a videó-, hang- és képfelvételeket, a versenybírói jelentést. Ennek eredményeként az elkövetőket nem tudtuk azonosítani, de azt megállapítottuk, hogy a szurkolótábor részéről a megnyilvánulás nem szervezett volt, a szurkolótábor vezetői maguk is azonnal felhívták a tábor egészét a megnyilvánulás abbahagyására. Mindenképp örömteli és biztató, hogy e megnyilvánulásokat a szurkolók elsöprő többsége is elítéli, és ezek megakadályozására maguk a szurkolók is fellépnek egymás között.

A továbbiakban is, minden szurkolónkat a csapatunk sportszerű buzdítására kérjük,

Mindörökké Hajrá Debrecen: DVSC Kézilabda Kft.