Központosított vezetés alá kerül a debreceni kézilabda és labdarúgás

A DVSC Futball Zrt. hétfői bejelentése szerint július 1-től Ábrók Zsolt egy személyben vezeti majd a két debreceni sikersportág ügyeit.

0

1-5-300x200 Központosított vezetés alá kerül a debreceni kézilabda és labdarúgásFotó: Égerházi Péter

Sajtótájékoztatót tartott a DVSC hétfő reggel a Nagyerdei Stadionban, ahol Szabó Péter elnök mellett Ábrók Zsolt köszöntötte a megjelenteket. Utóbbi sportvezetővel eleddig elsősorban a kézilabdapályák környékén lehetett találkozni, júliustól azonban a zöld gyep mellett is otthonosan mozog majd, ugyanis Róka Gézát váltja majd a DVSC Futball Zrt. cégvezetői posztján. A döntés értelmében a labdarúgásban sem lesz külön ügyvezetője az akadémiának, ez a modell korábban már bevált a kézilabdázóknál. A DLA ügyeit szintén Ábrók Zsolt veszi majd át, aki egy személyben felel majd a két akadémia és a két felnőttcsapat vezetéséért.

„Már tavaly említettük, hogy családként tekintünk a DVSC-re, s az összeolvadás is ezt a nézetünket erősíti – hangsúlyozta Szabó Péter, a klub elnöke. – Ábrók Zsolt személyében ideális cégvezetőt találtunk a feladatok koordinálására, aki már a kézilabdázóknál bizonyította rátermettségét. Zsolt a tizenegy esztendeje a klubnál tevékenykedő Róka Gézát váltja, míg a DLA ügyvezetőjeként Makray Balázs munkáját veszi majd át. Az elődök magasra tették a lécet, ezúton is koszönjük a debreceni labdarúgásért tett erőfeszítéseiket. Az összevonás célja, hogy egy hatékonyabb szervezeti struktúrát tudjunk kialakítani, s bár nem kis feladat hárul az új ügyvezetőre, őt ismerve képes lesz megbirkózni mindezzel.”

Ábrók Zsolt elmondása szerint megtisztelőnek érezte a felkérést, s egy percig sem habozott, hogy belevágjon az új kalandba.

„Hét évvel ezelőtt kerültem a debreceni kézilabda élére, s büszke vagyok a munkatársaimmal közösen elért sikereinkre – vette át a szót a sportvezető. – Loki-szurkolóként örömmel elvállaltam az új kihívást, hiszen mindannyiunk célja az egységes DVSC kialakítása, amivel a hazai, majd később a nemzetközi piacon egyaránt versenyképesek lehetünk. Mind az akadémiáknak, mind a felnőttcsapatnak olyan erőforrások állnak rendelkezésre, amelyek egyelőre nincsenek maximálisan kihasználva, ezen szeretnénk javítani a jövőben. Mindent megteszünk azért, hogy a következő években újra régi fényében tündökölhessen a klub, azon fogunk dolgozni, hogy a részletesen kidolgozott terveink maximálisan megvalósuljanak.”

A DVSC elnökével, Szabó Péterrel az összevonás folyamatáról, a klubnál zajló gazdasági változásokról, valamint a Loki idei szerepléséről hamarosan exkluzív interjút olvashatnak honlapunkon.

P.G.