Kuszkó Zsolt: „egyre magasabb hőfokon ég a csapat”

A Debreceni Egyetem női röplabdázói a létszámgondok ellenére bizakodva várják a bajnokság folytatását.

0

IMG_3552.CR2_-300x189 Kuszkó Zsolt: „egyre magasabb hőfokon ég a csapat”Fotó: deac.hu

Ragyogóan sikerült az őszi szezon a DEAC NB II-es női röplabdázóinak, Ratkos Petráék ugyanis kilenc győzelem mellett mindössze két vereséget szenvedtek, mindkettőt az éllovas Nyíregyházától. Az egyetemisták számára vasárnap, az Eger elleni ütközettel folytatódnak az alapszakasz küzdelmei, január végéig pedig még a Jászberénnyel és a Kistext gárdájával is összecsapnak.

Az utolsó három mérkőzésünkön esélyesként lépünk pályára, ugyanakkor nem bízzuk el magunkat, mert annak sosincs jó vége – hangsúlyozta Kuszkó Zsolt, a csapat vezetőedzője. – A hátralévő ütközetekből szeretnénk minél több erőt és önbizalmat meríteni, a valódi csata ugyanis a rájátszásban vár ránk, a megnövekedett tét pedig reményeim szerint plusz energiát ad majd a lányoknak. Ahogyan tavaly, idén is azzal az osztályváltás céljával vágtunk neki a bajnoki küzdelmeknek, mostanra azonban látszik, hogy bravúrra lenne szükségünk ennek kiharcolásához, ugyanis számos tényező hátráltatja a felkészülésünket. A vizsgaidőszak egy egyetemi csapatnál megszokott, ehhez igyekszünk a lehető legjobban alkalmazkodni, a sérülésekkel ugyanakkor nem tudunk előre kalkulálni, márpedig ilyen téren alaposan ránk jár a rúd ebben a szezonban. Jelentős létszámgondjaink miatt kétpólusúnak érzem a társaságot, a sérült játékosok ugyanis mentálisan is gyengülnek, ám aki jelen van az edzéseken, kettőzött erővel dolgozik a sikerek érdekében.

A debreceni hölgyek csupán a két ünnep között pihentek, január elején újra edzésbe álltak, az elmúlt két hétben pedig minden fontos játékelemen igyekeztek csiszolni.

Január 3-án, hétfőn a kondiban kezdtünk, egy napra rá pedig már labdával edzettünk, szeretnénk ugyanis fenntartani az ősszel mutatott jó formánkat – árulta el a szakember. – Amit előzetesen elterveztünk, azzal jól haladunk, technikailag és taktikailag egyaránt sikerült előrelépnünk, már csak arra lenne szükség, hogy éles helyzetekben is ki tudják hozni magukból a lányok mindazt, ami bennük van. Az ősz folyamán több kellemes meglepetés is ért, elegendő csak a Tatabánya elleni ütközetre gondolni, ahol bizonyítottuk, hogy van tartásunk, a gyengébb kezdés után rendkívül érett teljesítményt nyújtottunk. Egyre magasabb hőfokon ég a csapat, bizakodva várjuk a rájátszást, ahol kétségkívül a maximumra lesz szükség, ugyanakkor épp az ilyen kaliberű ellenfelekkel szemben lehet igazán fejlődni.

P.G.