Lénárt Gábor: „Célom, hogy folyamatosan olyan teljesítményt nyújtsak a jövőben, amivel kivívom edzőm és társaim bizalmát”

A DVSC-DLA U15-ös csapatának tehetséges játékosa vehette át idén Sándor Tamástól a bajnokság legjobb játékosának járó serleget és oklevelet. Gábor a beszélgetés közben azt is elárulta, nagy álma, hogy egyszer NB-I-es bajnoki mérkőzésen, a DVSC játékosaként is bemondják a nevét a Nagyerdei Stadionban.

0

lénárt1-300x220 Lénárt Gábor: „Célom, hogy folyamatosan olyan teljesítményt nyújtsak a jövőben, amivel kivívom edzőm és társaim bizalmát”Fotó: É.P.

A Győr elleni mérkőzésünkre készültünk éppen, mikor Jani bá (Szűcs János) kihívott az öltözőből és elárulta, idén én kapom a csapatból a legjobb játékosnak járó díjat. Azt is mondta, sokat töprengett, mikor közölje ezt velem, de úgy gondolta, azért a meccs előtt mondja el, mert ezzel is motiválni akar. Váratlanul ért, nem számítottam az elismerésre, de kimondhatatlan boldogságot éreztem, és az örömhír jó hatással volt a játékomra, még nagyobb erőbedobással, még koncentráltabban futballoztam. Azt a meccset egyébként sikerült is megnyernünk, elhoztuk a három pontot az ETO otthonából. A DVSC – Paks meccs szünetében volt az ünnepség, mikor szóltak, hogy menjünk le a pályára, izgultam, hiszen ennyi ember előtt még soha nem vehettem át díjat. Nehéz szavakat találni arra, amit akkor éreztem, mikor bemondták a nevem és több ezren tapsoltak a lelátón.

lénárt3-300x200 Lénárt Gábor: „Célom, hogy folyamatosan olyan teljesítményt nyújtsak a jövőben, amivel kivívom edzőm és társaim bizalmát”

Az, hogy én kaptam a díjat, egy visszajelzés edzőmtől, hogy jól teljesítettem az edzéseken és a bajnokságban, de nem szabad, hogy elbízzam magam, bármikor ránézek a serlegre, tudom, hogy a jövőben még többet és még keményebben kell dolgoznom. A következő szezonban is, ha meg akarom kapni újra a díjat, nagyon meg kell érte küzdenem, ami nem lesz könnyű, mert sok jó játékos van a csapatban. Célom, hogy folyamatosan olyan teljesítményt nyújtsak a jövőben, amivel kivívom edzőm és társaim bizalmát, amivel felhívom magamra a szövetségi edzők figyelmét, évek múlva pedig megvalósítani legnagyobb álmomat, az első csapat tagjaként léphessek pályára bajnoki mérkőzésen. Nyolc éve, a Loki Focisuliban kezdetem, édesapám, aki szintén futballozott és edzősködött is Derecskén, jó kapcsolatban van Kaszi bácsival (Kaszás János U7 edzője), elvitt hozzá egy edzésre. Akkor még legmerészebb álmaimban sem szerepelt, hogy egyszer az én nevemet fogják bemondani a Nagyerdei Stadionban. Nagyon sokat jelent számomra a labdarúgás, ha napokig nem érhetek labdához, azt nagyon nehezen tudom kibírni.

lénárt4-300x200 Lénárt Gábor: „Célom, hogy folyamatosan olyan teljesítményt nyújtsak a jövőben, amivel kivívom edzőm és társaim bizalmát”

Szeretném hálámat és köszönetemet kifejezni szüleimnek, akik nagyon sokat tettek és tesznek a mai napig azért, hogy futballozhassak, hogy azt csinálhassam, amit szeretek. Sokat köszönhetek edzőimnek, Kaszás Jánosnak, Bernáth Lajosnak, Moskovits Gábornak, Garamvölgyi Péternek, Fikker Ferencnek, Németi Jánosnak, Szűcs Jánosnak, az ő áldozatos munkájuk nélkül nem tartanék itt, nagyon sokat tanultam tőlük, de ez a díj a csapattársaim érdeme is, hiszen ahhoz, hogy megkaphassam, az ő jó teljesítményük is kellett. Végül, de nem utolsó sorban a barátaimnak is jár a köszönet, mindig mellettem állnak és támogatnak.