Letették névjegyüket az élvonalban a lányok

A DEAC női futsalosai első NB-I-es mérkőzésükön magabiztos győzelmet arattak a Tolna otthonában.

0

70503829_3351429208208506_5946470822192349184_n-300x194 Letették névjegyüket az élvonalban a lányok

Eljött a nap, amiért a lányok a tavalyi bajnokságban keményen megdolgoztak és már nagyon vártak, bemutatkozhattak az élvonalban. Első NB-I-es mérkőzésükön a Tolnával találkoztak, akikkel szemben volt némi törleszteni valójuk, hiszen velük szemben maradtak alul egy góllal a Magyar Kupa tavalyi kiírásának, a négyes döntőjében.

Óvatosan kezdett Üveges Katalin együttesem inkább a védekezésre helyezték a hangsúlyt, de fokozatosan egyre bátrabban játszottak, szépen szövögették támadásaikat. Horváth Viki duplájával és Krascsenics Csilla találatával még az első negyedóra előtt háromgólos előnyre tettek szert. A hazaiak a 19. percben tudtak szépíteni, mondhatni, visszajöttek a mérkőzésbe.

Szünet után a vendéglátók felzárkóztak egy gólra, de Pócsik Lívia hamar visszaállította a kétgólos különbséget. A mérkőzés hajrájában öt mezőnyjátékossal támadott már a Tolna, de ebből is lányaink jöttek ki jobban, Krascsenics Csilla második találatával pontot tett a mérkőzés végére.

Remekül sikerült a premier, a jó előadásért jár a taps a lányoknak. Tökéletesen mutatkoztak be, győzelmükkel letették a névjegyüket az NB-I-ben. A mérkőzés összképét tekintve megérdemelten szerezték meg a három pontot.

Tolna-MÖZS – DEAC: 2:5 (1:3)

DEAC: Tóth Renáta, Tóth Nóra, Krascsenics Csilla, Üveges Katalin, Horváth Viktória

Cserék: Kósa Viktória, Fekete Gabriella, Pócsik Lívia, Horváth Petra, Czégény Zsuzsánna

Játékos-edző: Üveges Katalin

Gólszerzők: Horváth Viktória 7’, 12’, Krascsenics Csilla 13’, 39’, Pócsik Lívia 28’

Üveges Katalin: Az első öt percben zártabb védekezéssel kezdtünk, majd elkezdtünk kilépegetni, kitámadni. Ebben a periódusban háromgólos előnyt tudtunk kiharcolni. A félidő hajrájában fejben kicsit szétestünk, voltak tolódási hibák, amit ellenfelünk kihasznált, de szerencsére letudtuk hozni ezt a játékrészt 3:1-re. Szünet után ismét jól kezdtünk, a vége előtt öt perccel 4:2-es vezetésünknél időt kértem, számítva arra, hogy ellenfelünk átáll az öt a négy elleni játékra. Ez csak az utolsó három percben történt meg, de ekkor is mi tudtunk eredményesek lenni. A mérkőzés előtt kicsit aggódtunk, mivel Mariia Vaskovets nem tudott a csapat rendelkezésére állni, de végül ez nem jelentett problémát. Egyénileg és csapatként látszódott ezen a meccsen a különbség a Tolnával szemben, annak ellenére, hogy a lányok többségének még nincs NB-I-es rutinja. Kreatívak voltunk, élveztük a futsalt, jól játszottunk, védekezésben voltak hiányosságok, de nem volt különösebb gond. Végig vezettünk, magabiztosak voltunk, éreztük, hogy meg lesz a győzelem. A játéksebbesség terén van bennem kicsi hiányérzet, úgy gondolom, a mostaninál tudunk gyorsabban is játszani, talán a hosszú utazás lassított le minket. A Tolnától tavaly a Magyar Kupa négyes döntőjében 4:3-ra kaptunk ki, azóta erősödött a keretük, ennek fényében még értékesebb a győzelmünk, ami úgy gondolom, teljesen megérdemelt. Gratulálok a lányoknak a sikeres élvonalbeli bemutatkozáshoz, nagyon büszke vagyok rájuk. Ez a siker kellő lendületet kell, hogy adjon a következő fordulóban az Astra elleni mérkőzésre, szeretnénk hazai pályán is jó eredményt elérni.