Már biztosan őszi elsők a Jankovics-tanítványok

A DSI Debrecen négy korosztálya lépett pályára a hétvégén és remek teljesítményt nyújtottak, tíz pontot begyűjtöttek.

0

5024-1-300x173 Már biztosan őszi elsők a Jankovics-tanítványokFotó: dsidebrecen.hu

Jankovics Sándor csapata abban a tudatban lépett pályára vasárnap, ha elhozzák Gyuláról a három pontot, a hátralévő meccsektől függetlenül, már őszi csoportelsőnek mondhatják magukat. Ehhez elég lett volna az elő kör eredményét megismételni, akkor 5-2-re nyertek U19-eseink, ám ezúttal kicsit nehezebben született meg a győzelem. A házigazdák nem adták olcsón a bőrüket, alaposan megizzasztották csapatunkat, de Bagi Tamás lába elsült a 78. percben, bombája védhetetlenül vágódott a Gyulasport kapujába. Ennyi elég is volt a győzelemhez, őszi első az U19-es gárda.

Eseménydús hetet tudhatnak maguk mögött Takács András tanítványai, ugyanis szerdán Nagyecseden várt rájuk egy előrehozott párharc, melyet 3-0-ra megnyertek, míg szombaton a Nyírbátor otthonában vizitáltak. Azt gondolnánk, a fiúk fáradt lábbal létek pályára, de pozitívan csalódtunk, hiszen végig dominálva, kiütötték ellenfelüket, 10-1-re megnyerték a párharcot, ennek köszönhetően a 3. helyre léptek a táblázaton.

Győrösi Péter fiai a FILO-t látták vendégül vasárnap délben. Még a távolban hallatszott a kezdést jelző sípszó, már megszületett az első találat, de ezt a vendégek jegyezhették. A második negyedben tovább nőtt a hátrány, de a srácok összekapták magukat, hathatott a fejmosás és a folytatásban már csak ők voltak a pályán. Komódi Ferenc az 59. percben szépített, majd öt minutum múlva Milbik Máté egyenlített. Akár a győzelem is összejöhetett volna, ám a helyzeteket nem sikerült értékesíteni, így a gólok számában már nem történt változás.

Ahogy az idősebbek, úgy Szabó Imre gyerekei is a FILO ellen léptek pályára, csak két órával korábban. Az első etapban sok hibával játszottak U12-eink, de ahogy telt az idő, egyre magabiztosabbá váltak, beszorították a szabolcsiakat védőharmadukba. Hiába a fölény, az első találat csak nem akart megszületni, erre egészen a 47. percig kellett várni. Kellett hozzá némi vendég segítség, ugyanis szabolcsi lábról került a labda a kapuba. De hogy hazai gól is szülessen, arról Szűcs Dávid gondoskodott a mérkőzés hajrájában mattolva a védelmet, megzörgette a FILO hálóját.

U19

MLSZ Regionális U19 Délkelet “B” csoport 11. forduló

Gyulasport – DSI Debrecen: 0-1 (0-0)

DSI Debrecen: Meszesán – Virág, Zsoldos, Juhász, Nagy Á., Papp P., Vietorisz (Vadász 46’), Vadon (Bagi 46’), Haraszin, Berki, Lukács

Edző: Jankovics Sándor

Gólszerző: Bagi 78’

Jankovics Sándor: Hatalmas az öröm a csapatnál. Két forduló még hátra van az őszi szezonból, de a megszerzett 25 pontunkkal már biztos listavezetők leszünk, mert olyan nagy az előnyünk, hogy senki nem tud befogni bennünket. Gyuláról tartunk hazafelé és a siker jár át bennünket. 1-0 arányban legyőztük a hazaiakat. Izgalmas, tartalmas meccs volt. Óriásit küzdöttek a srácok, Bagi Tamás bomba gólja élményszámba ment. Csak gratulálni tudok a fiúknak az egész szezonbeli teljesítményükért. Két hazai meccsünkön, a DEAC és a Szoboszló ellen feltesszük majd az i-re a pontot.

U15

MLSZ Regionális U15 Kelet B-csoport 11. forduló

Nyírbátor – DSI Debrecen: 1-10 (0-5)

DSI Debrecen: Dán, Márton (Nagy R. 41’), Fehér (Tuss 53’), Kicsák, Kozák (Finta 53’), Veres, Salánki

Edző: Takács András

Gólszerzők: Fehér 6’, Kicsák 12’, 37’, 59’, 71’, 74’, Veres 20’, Salánki 39’, 57’, Tuss 70’

Takács András: Három nap alatt két idegenbeli meccset vívtunk. Szerdán egy előrehozott mérkőzésre került sor Nagyecseden a Puskás- Nagyecsed csapata ellen. Azt kell mondanom, hogy a pálya talaja minősíthetetlen volt. Nagyon kellett vigyázni, nehogy valaki, bármelyik csapatból megsérüljön. Ilyen rossz körülmények ellenére is 3-0 arányban teljesen megérdemelten hoztuk el a pontokat. Szombaton újra Szabolcs megyébe utaztunk. A Nyírbátor szívós együttes, kicsit tartottunk is az elején tőlük, de aztán beindult a henger. Szebbnél szebb gólokat lőttünk, látványos támadásokat vezettünk, melyek következtében 10-1-ig meg sem álltunk. hetvenkét óra alatt játszottunk két bajnokit nem otthon, rúgtunk tíz gólt és mindössze egyet kaptunk. Úgy gondolom ezt különösebben nem kell magyarázni.

U13

MLSZ Regionális U-13 Északkeleti-csoport 9. forduló

DSI Debrecen – FILO SE: 2-2

DSI Debrecen: Cseke – Komódi, Magyari, Varga L., Kiss S., Milbik, Tóth K., Gulyás, Mosdóczi

Cserék: Kovács-Vitéz, Horváth T., Holhós, Sebők, Mráz, Bendik

Edző: Győrösi Péter

Gólszerzők: Komódi 59’, Milbik 64

Győrösi Péter: Középkezdés után a kispad felé megfordultam, hogy levegyem a kabátom. Amikor visszafordultam, újra mi kezdtünk közepet. Kérdeztem, mi történt? Mondták, fél perc alatt kaptunk egy gólt. Nagyon mérges lettem, főleg akkor, amikor a másodikat is berámolták. Szünetben sok mindent mondtam, lehet, hogy ez hatott, mert az utolsó harminc percben úgy fociztunk, ahogy illene. Kiegyenlítettünk, és a győzelem is a kezünkben, illetve a lábunkban volt, de sajnos ott is maradt. Idegenben, a Nyíregyháza ellen jó a 2-2, de nyerni kellett volna.

U12

MLSZ Regionális U-12 Északkeleti-csoport 9. forduló

DSI Debrecen – FILO SE: 2-0

DSI Debrecen: Szerepi-Nagy – Tóth Ni., Tóth Ná., Aukszi, Szűcs, Müller, Kakó, Béres

Cserék: Ó. Nagy, Béke, Simon, Illés, Kiss Cs.

Gólszerzők: Volenszki 47’ (öngól), Szűcs 75’

Szabó Imre: Az első negyedben sok hibával játszottunk, látszott, hogy tartanak a gyerekek a jobb fizikai felépítésű ellenféltől. Utána azonban átvettük a mérkőzés irányítását, szemre is szép támadásokat vezettünk, több helyzetet is kidolgoztunk. Végig nagy akarattal, sok futással fűszerezve nyomás alatt tartottuk a szabolcsiakat, teljesen megérdemelten győztünk.