Megduplázta győzelmei számát a DEAC

A Debreceni Egyetem alakulata a Diósgyőr otthonában sem fukarkodott a gólokkal, ennek köszönhetően ismét három ponttal gazdagodott.

0

DVTK_DEAC_csapatkep_20230916-300x135 Megduplázta győzelmei számát a DEACFotó: deac.hu

Péntek este a DVTK-DEAC mérkőzéssel megkezdődött a második forduló a női futsal NB I-ben. Mindkét gárda győzelemmel indította a szezont: a diósgyőriek a budaörsieket verték 3-1-re, míg Quirikó Vivien tanítványai az Újpestet páholták el a DESOK-ban egy héttel ezelőtt (4-0).

Ahogy arra számítani lehetett, már az elejétől próbálták diktálni az iramot a debreceniek a DVTK csarnokában. Az első gólra sem kellett sokat várni, mivel az ötödik percben Üveges Katalin bevette a hazaiak kapuját. Ezt követően szerencsére futószalagon jöttek a találatok. A hetedik minutumban Csepregi Gabriella volt eredményes, aztán Fülöp Dia módosította az eredményt. A szünet előtti periódust eléggé megnyomta a DEAC: előbb Horváth Viki értékesített egy büntetőt, nem sokkal később pedig Czégény Zsuzsa köszönt be. A szünetben 0-5 szerepelt az eredményjelzőn, vagyis gyakorlatilag az első félidőben eldőlt a három pont sorsa.

A második játékrészben már elmaradt a góleső, úgy festett, hogy nem módosul az állás. Aztán a negyvenedik percben Üveges foglalta keretbe az összecsapást.

Az előző három idényben bajnoki címet szerző fekete-fehérek második fellépésüket is nagyon magabiztosan behúzták. Azt szintén érdemes kiemelni, hogy a kapujukat eddig még nem tudták bevenni az ellenfelek.

Női futsal NB I 2. forduló

DVTK – Vénusz-DEAC: 0-6 (0-5)

DEAC: Pozsgai – Fülöp, Nagy A., Horváth V., Pócsik

Cserék: Kopjári, Csepregi, Üveges, Gajzágó, Hardon, Czégény

Vezetőedző: Quirikó Vivien

Gólszerzők: Üveges 5’, 40’, Csepregi 7’, Fülöp 13’, Horváth V. 17’, Czégény 18’