Mezei Norbert: „a gyerekek mindenben partnerek”

A DVSC-DLA U11-es csapatának edzője értékelésében kiemelte, méltán lehetnek büszkék a szlovákiai nemzetközi tornán elért eredményükre.

0

cordial_cup-300x185 Mezei Norbert: „a gyerekek mindenben partnerek”

Ráhangolódás a nagyobb létszámú játékra

Az idei volt második szezonunk 6+1-ben, ezért azzal a céllal kezdtük tavaly nyáron a munkát, hogy ebben a játékrendszerben minél tudatosabb legyen a játék, illetve arra is odafigyeltünk, hogy a gyerekek minden poszt feladatait megismerjék. Újfajta felállási formát, a háromvédős felállást is gyakoroltuk, pozitív meglepetés volt számomra, hogy nagyon hamar elsajátították ezt a srácok. Az edzéseken már nagy hangsúlyt kapott a nagyobb létszámú játék, erre azért volt szükség, mert nyártól már 8+1-ben fogunk szerepelni, így nem lesz ismeretlen ez a játékrendszer a gyerekek számára. Harmadik éve dolgozok a csapattal, mint eddig is, a fiúk hozzáállásával most sem volt gond, minden feladatot becsületesen, maximális koncentrációval elvégeztek. Nagyon jó velük dolgozni, a gyerekek mindenben partnerek, teljes mértékben elégedett vagyok az elmúlt egy évvel.

Nemzetközi tornák

Ebben a szezonban is a kiemelt, “A” régiós Bozsik tornákon szerepeltünk, illetve különböző meghívásos tornákon vettünk részt, ezek közül a két nemzetközit mindenképp kiemelném. Horvátországban még érződött a gyerekeken a megilletődöttség, először vettek részt nemzetközi tornán, ez meg is látszódott a teljesítményen, bár láttam jó dolgokat, eredményességben még nem mutatkozott meg. Szlovákiában a Cordial Cup elnevezésű rangos utánpótlás-tornán, tanulva a hibákból, már eredményesen szerepeltünk. Amiket edzéseken gyakoroltunk, megbeszéltünk a mérkőzések előtt, viszont láttam a pályán, jó teljesítményt nyújtottunk, bejutottunk a legjobb négy közé, amire méltán lehetünk büszkék. Gödöllőn fejeztük be hétvégén a szezont, veretlenül, kapott gól nélkül nyertük meg a tornát, így sikerült szépen zárnunk az évet.

8+1 elsajátítása

A héten még játékos, levezető edzések lesznek, majd jön egy hosszabb szünet, augusztusban kezdjük a felkészülést, mint említettem, már 8+1-ben fogunk szerepelni, ezért nagy hangsúlyt kap a nagyobb területű és nagyobb létszámú játék elsajátítása, hogy minél jobban alkalmazkodjanak ehhez a gyerekek. Szeretném megköszönni a játékosok egész éves munkáját, a szülők támogatását, rengeteg áldozatot hoznak azért, hogy a gyerekek sportolhassanak. Köszönöm kollégám, Dér István munkáját, akivel fél éve dolgozunk együtt, sok segítséget kaptam tőle.