Negatív szériát szakítottak meg az akadémisták az ETO Stadionban

Mona Árpád szerint, a Debreceni Labdarúgó Akadémia U16-os gárdájának győri sikere a csapategységben rejlett.

0

mona-300x177 Negatív szériát szakítottak meg az akadémisták az ETO StadionbanFotó: akademia.dvsc.hu

Minden csapatnak van legalább egy riválisa, mely gárdával szemben valamiért elmaradnak a győzelmek. Ezen együtteseket szoktuk mumusnak nevezni. A debreceni akadémistáknak is van ilyen ellenfele, mégpedig a Győr. Nem mondhatni, hogy az utóbbi években sok babér termett volna az ETO Stadionban a pallagi fiataloknak.

A DVSC Labdarúgó Akadémia U16-os csapata szombaton épp a mumus otthonában lépett pályára. Még a távolban hallani lehetett a kezdést jelző sípszót, de a debreceni fiatalok már kétszer mattolták az ETO védelmét. Az előny birtokában mintha túlságosan is megnyugodtak volna a piros-fehérek, eléggé magukra húzták ellenfelüket, a hazaiak pedig kihasználva két hibát, ledolgozták hátrányukat. A második félidőben kiegyenlített volt a játék, helyzetek tekintetében viszont a pallagi ifjak álltak jobban, ám a befejezéseknél rendre rossz döntések születtek. Már úgy nézett ki, megosztoznak a pontokon a felek, ám Egri Imre a 87. percben eldöntötte az egységek sorsát.

A debreceni akadémisták ezzel a győzelemmel megszakítottak egy régóta tartó negatív szériát, ráadásul az idei szezonban első pontjaikat gyűjtötték be. A napot megkoronázandó, az U16-os csapat mellett az U15 is nyerni tudott, ugyan úgy, mint az idősebbek, 3-2-re nyertek az ETO Stadionban.

„Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, ugyanis a Győr egy jó erőkből álló csapat, jó formában volt, nem véletlenül álltak veretlenül a táblázat második helyén. Nagyon jól kezdtünk, a harmadik percben már két góllal vezettünk, ezzel eléggé megzavartuk az ETO-t, de az előny birtokában kissé ráültünk az eredményre, ez meg is bosszulta magát, ellenfelünk még az első félidőben egyenlített. Szünetben átbeszéltük, miben kell változtatnunk, úgy jöttünk ki az öltözőből, hogy megnyerjük a meccset. Több helyzetünk is volt, végül a 87. percben sikerült bevennünk a Győr kapuját és begyűjtöttük idei első győzelmünket. Megnehezítettük a saját dolgunk, de az akaratnak meg lett az eredménye. A siker kulcsa a csapategységben rejlett, mindenki odatette magát, voltak jó egyéni teljesítmények. Nagyon kellett ez a győzelem, mely jót tett az önbizalmunknak, azon leszünk, hogy a folytatásban tovább gyarapítsuk pontjaink számát” – fogalmazott a mérkőzés után a csapatkapitány, Mona Árpád.

KZT