Négyből négy a Hokiklub ellen!

A szezonban immár negyedszer csaptak össze jégkorongozóink a Hokiklub Budapest együttesével, s ezúttal is a mieink hagyhatták el győztesen a jeget.

0

20200110_184910-300x152 Négyből négy a Hokiklub ellen!

Az alapszakaszban utolsó alkalommal láthattuk Debrecenben a DEAC jégkorongozóit, az egyetemisták péntek este a tabellán kilencedik pozíciót elfoglaló Hokiklub Budapest együttesét látták vendégül. A mieink már biztos felsőházi résztvevőként várhatták az összecsapást, a Hokiklub ráadásul ebben a szezonban igen kedvező ellenfélnek bizonyult, hiszen mindhárom eddigi mérkőzésünket megnyertük a fővárosiak ellen. Ennek ellenére nehéz mérkőzésre lehetett számítani, hiszen a sok sérült miatt ezúttal is csak három teljes sorral állt fel a DEAC, a Vasas otthonában pedig szerdán már kiderült, ebben a bajnokságban jószerével bárki legyőzhet bárkit.

Novotny kiállítása miatt szinte azonnal emberhátrányba került a DEAC, Kulesov azonban rendre belekotort a vendégek átadásaiba, így nem jutottak el helyzetig a piros-fehérek. Az első nagyobb lehetőség is Dominik Novotny előtt adódott, cseh támadónk körbekorcsolyázta védőjét, de Brodeur kapus mellett már nem tudta elhúzni a pakkot. A túloldalon Kreisz Brúnó betörése okozott riadalmat, a vendégek kiválósága azonban túlságosan önzetlennek bizonyult, Berry kiszorított helyzetből már csak az oldalhálót tudta megzörgetni. Az első harmad feléhez érve a DEAC tűnt aktívabbnak, Novotny különösen jól mozgott, nyolc perccel a vége előtt a kapuvasat is eltalálta. Idővel a Hokiklub is kijött a szorításból, a fővárosi alakulat távolról is nagy kedvvel kísérletezett, a Vasas ellen élete első felnőtt mérkőzésén lehetőséget kapó Antek helyére visszatérő Hetényi azonban jól állta a sarat. A védő Bugár Gábor lövései jelentették a legnagyobb veszélyt a debreceni kapura, ám a félmagas próbálkozások rendre rutinos hálóőrünk lepkésében landoltak. A végére még jutott egy Kulesov próbálkozás, de támadónk célt tévesztett, így maradt a gólnélküli döntetlen húsz percnyi játék után.

Az első harmad lassabb tempójú, kevés helyzetet hozó játékát követően a másodikban fokozódott az iram, mindkét csapat bátran kísérletezett. Pontosan egy perc telt el a játékrészből, amikor már a negyedik kaput eltaláló lövést jegyezhettük fel, s ez már a hálót is megzörgette, Sági passzából Izacky bombázott a rövid felsőbe. A folytatásban is a DEAC birtokolta többet a pakkot, Izacky többször is közelről próbálkozott, míg Mazzag Dániel a kék vonalról veszélyeztetett, de ez utóbbi könnyű zsákmány volt Brodeur számára. Az előny birtokában több területet engedett csapatunk a Hokiklubnak, s bár a passzsávokat továbbra is kitűnően védekeztük le, egyéni akciókból néhány lehetőség a vendégek előtt is. Két percen belül előbb Szigeti, majd Satek találta el a kapuvasat, s ekkor félő volt, hogy visszájára sülhet el a defenzívebb játék. Hogy ne így legyen, arról a harmad feléhez érve Graaskamp gondoskodott: Sági lövésébe még Satek belevetődött, ám újonnan igazolt amerikai támadónk már nem hibázott, így góllal mutatkozott be hazai jégen. A kétgólos hátrány tudtában ment előre a Hokiklub Budapest, de nagyobb helyzetekig nem tudott eljutni, a távoli lövéseket pedig Hetényi magabiztosan hárította. A túloldalon Jakub Izacky zseniális cselénél pattant fel a közönség, de a ziccert védte Brodeur, így két harmad után 2-0 állt az eredményjelzőn. Negyven perc leforgása alatt mindkét csapat huszonhat lövéssel próbálkozott, s bár a két együttes korábbi találkozóival szemben ezúttal nem játszott nagy fölényben a DEAC, a mieink kontrollálták az összecsapást.

Emberelőnyben kezdtük a harmadik harmadot, s sokáig nem váratott magára az egyetemisták harmadik találata: a remekül játszó Kulesov gondolt egyet, bekorcsolyázott a vendégek harmadába, majd két csel után éles szögből a lepkés felsőbe bombázott. A Hokiklub azonban nem adta fel, s Koski és Pihlqvist révén többször is közel járt a szépítéshez, Hetényi a botjával kotorta el a korongot a gólvonal elől. A 44. percben aztán megszületett a vendégek első találata, Majoross okos lekészítéséből Kreisz lőtt a hazai kapuba. A fővárosiak ezzel jelezték, hogy nem mondtak le a pontszerzésről, s a szépítő gól utan futószalagon termelték a helyzeteket, ráadásul Kozma akasztása miatt emberfórban is próbálkozhattak. Forró két percet élt át a hazai publikum, előbb Szécsi passzából Satek tette bele ütőjét a korongba veszélyesen, majd Szigeti veszélyeztetett kétszer, ám Hetényi a botossal hárított. Kapusunk ezúttal is ihletett formában védett, s az újabb emberelőny során sem tudtak túljárni az eszén a vendégek. Tíz perc volt hátra az összecsapásból, amikor csökkent a fővárosiak nyomása, s egyre több időt töltöttünk a Hokiklub harmadában. Ekkor jött az újabb kiállítás, az újabb emberhátrány, mely során Szűcs és Ráduly is veszélyeztetett, újabb gól azonban nem született. A hajrához érve időt kértek a vendégek, Brodeur is lekorcsolyázott, ám közelebb már nem tudott zárkózni ellenfelünk, ráadásul Izacky betalált az üresen maradt kapuba, így 4-1-es győzelmet arattunk az alapszakasz utolsó hazai bajnokiján.

DEAC – Hokiklub Budapest 4-1 (0-0, 2-0, 2-1)

P.G.