Négyből négy győzelem a hétvégi mérleg

Nem találtak legyőzőre a DVSE gyerekcsapatai a hétvégén az Észak-keleti Liga kupa küzdelmeiben.

0

ds_2018_01_22_13_09-1024x682 Négyből négy győzelem a hétvégi mérlegFotó: Nagy Anita

Debrecenben a Liga Kupa Gyerek III. küzdelmeinek első fordulóját, míg Miskolcon a Gyerek V. második fordulóját rendezték.

A debreceni fiatalok a két helyszínen összesen négy mérkőzést játszottak. A Gyerek III.-ban a DVSE hazai medencében elsőként a Váci VSE csapatát verte 20-4-re, majd a nyíregyházi AQUA SE gárdáját múlták felül 22-2 arányban. Miskolcon a Gyerek V. küzdelmeiben a Debrecen a ZF-Eger III. ellen 11-5-re, a Zemplémi VK ellen 22-6-ra győzött.

Észak-keleti Liga Kupa Gyerek III. Piros csoport I. forduló:

Váci VSE – DVSE       4-20 (0-8, 1-3, 2-3, 1-6)

DVSE: Kiss Milán Zéta, Kiss Milán Ádám, Szűcs Gellért, Borsos Bence (1), Székely Árpád, Porcsin László, Balogh Milán Patrik (2), Dobó-Nagy Zsombor (2), Pataki Ábel (5), Báthori Tóth Bálint (3), Fedac Dominic Zsolt (6), Megyeri-Kardos Márkó Péter, Szabó Péter (1), Kiss Gábor, Tamás Zsombor, Bodnár Hunor

Edző: Kardos Sándor

Kardos Sándor (Gyerek III.): – Gratulálok a csapatnak. Igazából ez a kiírás is azt szolgálja számunkra, hogy a kevesebb játéklehetőséget kapó gyerekek itt bizonyíthassanak. Más csapatoknál is megfigyelhető, hogy a 2005-ös korosztály helyett inkább a 2006-2007-esek játszanak, mint ahogyan nálunk is. A mérkőzésen megfigyelt hibáinkat megpróbáljuk orvosolni, de összességében összeszedetten játszottunk.

DVSE – AQUA SE      22-2 (6-1, 4-0, 5-1, 7-0)

DVSE: Kiss Milán Zéta, Kiss Milán Ádám, Szűcs Gellért, Borsos Bence (1), Székely Árpád, Porcsin László (1), Balogh Milán Patrik (3), Dobó-Nagy Zsombor (1), Pataki Ábel (10), Báthori Tóth Bálint, Fedac Dominic Zsolt (4), Megyeri-Kardos Márkó Péter (2), Szabó Péter, Kiss Gábor, Tamás Zsombor, Bodnár Hunor

Edző: Kardos Sándor

Észak-keleti Liga Kupa Gyerek V. A csoport 2. forduló:

DVSE – ZF-Eger III.  11-5 (3-0, 4-1, 2-1, 2-3)

DVSE: Soltész Olivér, Paulovich Péter (2), Nagy Dominik (7), Rédl Pál, Fürjész István Botond (1), Szászi Bence (1), Bera Károly, Gellén Ákos, Laczkó Levente, Virág Dominik, Fürjész Milán Csongor, Mosolygó Ábel, Győri Máté Gábor, Tajti Balázs József, Som Máté

Edző: Éder Zsolt

DVSE – Zempléni VK  22-6 (7-1, 5-2, 8-0, 2-3)

DVSE: Soltész Olivér (2), Paulovich Péter (3), Nagy Dominik (3), Rédl Pál (3), Fürjész István Botond, Szászi Bence (2), Bera Károly (3), Gellén Ákos, Laczkó Levente (2), Virág Dominik, Fürjész Milán Csongor (1), Mosolygó Ábel (3), Győri Máté Gábor, Tajti Balázs József, Som Máté

Edző: Éder Zsolt

Éder Zsolt (Gyerek V.): – Kezdtünk a kicsit „sötét lónak” számító Eger III. csapata ellen, amely csak lányokból álló csapat. A versenykiírás lehetővé teszi, hogy lány csapat esetében ne kelljen betartani a szigorúan vett korosztályi megkötést, így kicsit aggódva figyelhettük a bemelegítés során, hogy néhány lány kétszer akkora termetre, mint a mi fiaink nagy része. Szerencsére a rutinosabb játékosainknak ez nem jelentett gondot, de a többség nagyon megilletődötten játszott. Ezzel együtt, a biztos védekezésnek és a sorozatos megúszásoknak köszönhetően fokozatosan elhúztunk az ellenféltől. Sok helyzet azonban így is kimaradt (köztük két büntető), ami leginkább a figyelmetlenség, a kapkodás számlájára írható. Biztos vezetésünk tudatában mindenki szerepet kaphatott, így fordulhatott elő, hogy a második félidő döntetlennel zárult. Első bajnokságos gyerekeinknek jó lehetőség volt győztes meccsen élesben gyakorolni.

Második mérkőzésünket a Zemplén ellen nehezebbnek gondoltam. Végül simábban nyertük, mint az elsőt. Dobtunk 22 gólt, melyeknek megoszlása is örvendetes számomra, hiszen míg az első meccsen négyen, addig a második meccsen kilencen dobtak gólt, ebből nyolcan dupláztak, vagy tripláztak. Határozottan játszottunk, sokkal inkább csapat benyomását keltettük, mint a lányok elleni összecsapáson. Most még több lehetőség volt a cserékre, sokan éltek is a lehetőséggel, harcosan ügyesen játszottak.

Dicséret a két győzelemért, de tudnunk kell, hogy mindenki annyira tud játszani, amennyire az ellenfél engedi, így a következőkben sokkal nehezebb mérkőzésekre kell felkészülnünk.