Negyedik helyen zárta ismét a szezont a kis Loki

Bár hamar megszerezte a vezetést a DVSC második számú csapata, a Tiszafüred gyorsan egyenlített, a második félidőben pedig fordított és elvitte mindhárom pontot a szezonzárón.

0

DSC_2490-300x165 Negyedik helyen zárta ismét a szezont a kis LokiIdei utolsó fellépésére készült vasárnap Máté Péter együttese, mely párharcra a DVSC sikereinek helyszínén, az Oláh Gábor utcai pályán került sor. A 4. hely volt a tét, ahhoz, hogy ismét ebben a pozícióban végezzenek a debreceni fiatalok, le kellett győzni a kiesés elől menekülő Tiszafüredet, vagy a városi rivális DEAC-nak pontokat kellett hullajtania.

Remek forgatókönyvvel indult a mérkőzés, a Takács Bence tizenhatoson belüli buktatásáért megítélt büntetőt Doktor Zsolt biztos lábbal értékesítette. A gól után lendületbe jöttek a vendégek, az ő akaratuk érvényesült inkább, melynek meg is lett az eredménye, a 6. minutumban ledolgozták hátrányukat. Ezt követően fokozatosan kiegyenlítődött a játék, felváltva támadtak a csapatok, ám a védelmek tették a dolgukat, igazán veszélyes helyzet egyik oldalon sem adódott, így döntetlen állásnál vonultak öltözőbe a felek.

Szünet után sem változott a játék képe, egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán, leginkább a két tizenhatos között pattogott a labda. Voltak azért lehetőségek mindkét csapat előtt, gól azonban nem született. Egészen a 85. percben, ekkor szöglet után betaláltak a Tisza-partiak, előnyüket meg is őrizték a hármas sípszóig.

Bár vereséget szenvedett a kis Loki, de végül a 4. helyen zárta a szezont, ugyanis a DEAC csak egy pontot tudott gyűjteni. Ez kiváló eredmény a piros-fehér fiataloktól a többségében felnőtt mezőnybe,n de dicséri a szakmai munkát is, Máté Péter és segítői remek munkát végeztek.

DVSC-II – Tiszafüred: 1-2 (1-1)

DVSC-II: Engedi – Vaskó, Takács, Egri (Kozma 58’), Batai (Kaye 70’), Horváth (Farkas 58’), Cibla (Fábián 83’), Doktor, Hornyák, Gellén, Nagy R.

Vezetőedző: Máté Péter

Gólszerző: Doktor 3’

Máté Péter: Nem is a meccset, hanem a szezont értékelném inkább pár mondatban. Azt a célt, hogy a srácok minden téren fejlődjenek, elértük, minden játékos lépett előre. Természetesen vannak olyan területek, melyek fejlesztést igényelnek, de úgy vélem, a srácok kihozták magukból a maximumot. Negyedik helyen zártuk a bajnokságot, ami a csapattól reális eredmény, sikerült nagyobb klubokat is megelőznünk. De számomra inkább az a fontosabb, hogy egyénileg és csapatként is léptünk előre az idei szezonban. Gratulálok a fiúknak egész éves teljesítményükhöz!