“Négypontos” csata

Szombaton 15 órától a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban fogadja a Vác csapatát a DVSC Schaeffler a női kézilabda K&H Ligában. Igazi „négypontos” találkozó vár a két csapatra, hiszen mindössze három pont van a gárdák között a bajnokságban, így egy esetleges debreceni győzelem esetén meglépnének a mieink az őket üldöző vendégektől. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti!

0

82246521_3010688138989061_2415884443613921280_o-300x199 "Négypontos” csataFotó: DVSC Kézilabda Facebook

Az elmúlt években rendszeresen nemzetközi kupában (EHF Kupa) szereplő Pest megyei gárda idén is megmérettette magát a nemzetközi porondon, azonban az általunk is jól ismert török Kastamonu Belediyesi útját állta a csoportkörös álmaiknak. Elmondható tehát, hogy a török gárda két magyar csapatot is búcsúztatott a kupából, mindkét esetben nagyon szoros párharcban. A vendégek jelenleg a hatodik helyen állnak a bajnoki táblázaton, 18 pontot begyűjtve, így a két fél között mindössze három egységnyi a differencia. A főleg magyar fiatalokat foglalkoztató Vác legnagyobb sikerei a Dunaújváros és az MTK elleni, januári idegenbeli győzelmek. A serpenyő másik oldalán a sereghajtó Szent István elleni pontvesztést találjuk, amely kétségtelenül a legnagyobb botlása Szilágyi Zoltán lányainak. A vezetőedző, a korábbi kiváló kézilabdázó, Szilágyi István fia, a szakmai igazgató a korábbi Ferencváros edző és szövetségi kapitány Németh András, míg a klub elnöke a korábban Debrecenben is kézilabdázó Kirsner Erika. Játékosállományát tekintve kevesebb rutinnal, ám sok feltörekvő, tehetséges kézilabdázóval rendelkezik a Vác, közülük is kiemelkedik a 15 idei bajnoki mérkőzésen 110 (!) gólt szerző, 19 éves Kácsor Gréta, aki a magyar kézilabda egyik legnagyobb ígérete. Rajta kívül szintén jelenlegi vagy korábbi junior válogatottak erősítik a gárdát, a 19 éves Kuczora Csenge 69 találatnál, míg a 20 éves Lakatos Rita 53 gólnál jár idén. Rajtuk kívül kettő, igazán minőségi légiósok szerepel a piros-kékeknél, a brazil válogatott kapus Barbara Arenhart kiváló védései mellett már 6-szor volt eredményes, míg a szerb balszélső Szanja Radoszavljevics 57 találatot jegyez.

Az őszi összecsapáson sikerült legyőznünk négy góllal a Vác csapatát, akik 2017-ben tudtak utoljára diadalmaskodni a Hódosban. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a szeptemberben, magabiztosan megnyert találkozó óta sok víz lefolyt a Dunán és a mindkét gárdánál zajlottak az események.  A mieinknél a legfrissebb hír, hogy a tősgyökeres Lokista, más profi klubban nem kézilabdázó Varsányi Nóra az idény végén visszavonul. A „Nyüzi” becenévre hallgató játékos sarokproblémája miatt kénytelen továbblépni, remélhetőleg a civil életben is megtalálja számításait! Azonban az idény végéig számíthatunk a játékára, rögtön a nagyon fontos Vác elleni mérkőzéssel kezdve, amely igazi négypontos rangadó, tekintve a két együttes tabellán elfoglalt helyezésére. Csehországban, a Banik Most ellen sikerült győzelemmel búcsúzni az idei EHF Kupa csoportkörtől, amely plusz löketet adhat Bulathéknak a szezon folytatására, hiszen a bajnokság mellett a kupában is komoly feladat vár rájuk. Az Érd kissé váratlan vereségével felkapaszkodtunk a negyedik helyre, amelyet nem szabadna elengedni, ehhez az első lépést, hogy hazai pályán legyőzzük a Vácot. A Banik Most ellen biztató volt Oguntoye Viktrória teljesítménye, aki végül az utolsó hétméterest is hárította, megtartva a két pontot csapatának, de jó formában van a beállós Bordás Réka, aki mostanában jól megjátszható, illetve a sérülésből felépülő Jelena Despotovic is gólerősen tért vissza, hiszen három mérkőzésen 19-szer volt eredményes. Nem zárható ki a fiatal Vámos Petra visszatérése sem, aki nemrég hosszabbította meg szerződését a DVSC-vel, amely tagadhatatlan jele annak, hogy jól érzi magát Debrecenben. A nemzetközi kupában lejátszott meccsek tapasztalatát felhasználva, ugyanakkor már megszabadulva a kettős terheléstől elő lehet rukkolni egy olyan teljesítménnyel, amely két pontot eredményezhet a rendkívül tehetséges, ám a mezőnyben kevés tapasztalt játékossal rendelkező Vác ellen!

Rádin Márkó