Nem hibázhat a Loki Zalaegerszegen

Joan Carrillo legénysége a 15. forduló szombati játéknapján a Zalaegerszeg otthonában lép pályára.

0

dvsc_zte_3_95-Kozepes-300x159 Nem hibázhat a Loki ZalaegerszegenFotó: dvsc.hu

Mint ahogy a 3. fordulóban, a 14-ben is döntetlennel zárult a DVSC és a Paks párharca, ezúttal viszont csak két gól született a mérkőzésen. Bár jól kezdett a Carrillo által irányított debreceni gárda, bő negyedóra elteltével az atomvárosiak kerültek fölényben, ha Böde és Ádám pontosabban céloz, komoly előnyre is szert tehettek volna. A második félidőben kiegyenlítetteb volt a játék, ám nem jutottak dűlőre a felek, így megosztoztak a pontokon. Az első játékrészben, bár több helyzete volt a Paksnak, jó teljesítményt nyújtott a Loki, igaz, védekezésben ismét komoly hibákat vétettek. A másodikban úgy tűnt megelégednek a döntetlennel, nagyot esett a színvonal, de a Paks sem erőltette túlzottan a támadófutballt. Ennek ellenére az utolsó percekben bevihette volna a győztes találatot a Vasutas, ám kihasználatlanul maradtak a lehetőségek. Az egy ponttal igazából inkább az atomvárosiak lehettek elégedettek, megszilárdították helyüket a középmezőnyben. A DVSC viszont nem tudott ellépni riválisaitól, csak egy egységnyire van a kiesőzónától.

Hétvégén a 15. fordulóval folytatódik a 2021-2022-es bajnoki sorozat. Szombaton az ország másik felében, Zalaegerszegen lesz jelenése Joan Carrillo legénységének. A kék-fehérek is döntetlennel zárták legutóbbi meccsüket, viszont a DVSC-vel ellentétben, élcsapattal találkozva, a dobogó harmadik fokán álló Puskás otthonából hoztak el egy pontot. A 9. játéknapon komoly skalpot gyűjtött be a ZETE, a Groupama Arénában győzte le a bajnokaspiráns Ferencvárost, de a bajnoki nyitányon a Fehérvártól is elvettek egy pontot.

A debreceni szurkolóknak keserű szájízzel emlékeznek zalaiak elleni idei első mérkőzésre, mely találkozón 2-1-es vereséget szenvedett a DVSC. Ez volt a szezon első meccse, mikor a drukkerek komoly kritikával illették a csapatot, már a lelátón kifejezték nemtetszésüket. Korábban a 2019-2020-as versenykiírásban találkoztak a felek, a három párharcból kettőt a piros-fehérek, egyet a kék fehérek nyertek. A szerzett gólok számában nem volt különbség, mindkét gárda öt-öt alkalommal vette be a kaput. Ebben a szezonban a Zalaegerszeg a 7. helyen zárt, míg a Loki búcsúzni kényszerült az élvonaltól.

Vajon visszavág a DVSC az augusztusi vereségért? Ezt nem lehet tudni, sajnos továbbra is kétarcú a csapat, nem tud egyenletes teljesítményt nyújtani egy mérkőzésen belül. Carrillo érkeztével sem lett stabilabb a csapatvédekezés, továbbra is sebezhető a hátsó alakzat (5 meccsen 2.2 a kapott gólátlag), ráadásul öt sárgája miatt Bévárdi nem léphet pályára szombaton, kérdéses, kit lehet bevetni a védelem jobb oldalán. Talán a sérüléséből felépült Poór Patrik lehet a megoldás, vagy az ifjú titán, a 18 éves Baranyai Nimród. A támadójátéknak is hatékonyabbnak kell lenni, mert az dicséretes, hogy Ugrai gólt, gólokat akar szerezni, de azzal, hogy sok labdát veszít, meghiúsul az attak, az ellenfél előtt kontralehetőség adódik. A távoli lövéseket is bátran fel kell vállalni, hiszen kiváló rúgótechnikával megáldott játékosai vannak a Lokinak.

A Lokomotív jelen helyzetében nagyon fontos, hogy elhozza a három pontot a zalai fővárosból, ugyanis egy győzelemmel el lehetne kicsit lépni a riválisoktól. Ellenkező esetben, ha az MTK nyer az Újpest ellen, vagy akár fordított eredmény születik, a Gyirmót megveri a Mezőkövesdet, a kiesőzónában találhatja magát a DVSC. Ráadásul a középmezőny hátsó régiójában lévő csapatoktól is jelentősen leszakadhatnak.

NB-I 15. forduló

ZTE – DVSC

12.04. 17:30            ZTE Aréna

KZT