Nem volt egy súlycsoportban a DVSE és a Honvéd

Komlósi Péter legénysége csupán háromszor zörgette meg hálót, ennyi góllal pedig már-már lehetetlen győzedelmeskedni.

0

                                                                 dvsr-300x200 Nem volt egy súlycsoportban a DVSE és a HonvédFotó: Nagy Anita

A Honvéd otthonában folytatta budapesti „portyáját” a DVSE együttese. A cívisvárosi szakmai stáb ezen a mérkőzésen sem számíthatott a sérüléssel bajlódó Kállay Márkra.

Az első negyed csupán két gólt hozott, debreceni szempontból kevésbé örömteli, hogy mindkettőt a hazaiak lőtték: Simon Roland, majd Illés Sándor mattolta Lévai Mártont.

A második felvonásban Manhercz Ádám akciógóljával már háromra hízott a fővárosiak előnye. Az első hajdúsági találatra közel másfél játékrészt kellett várni, Lukas Durik örülhetett. A nagyszünetig még kétszer bizonyult lyukasnak a DVSE védekezése, így a Honvéd megnyugtató előnyre tett szert (5–1).

Talán az optimista debreceni szimpatizánsok abban bíztak, hogy egy jó második félidővel eltüntethető a különbség, ám Vad Lajos tanítványai – sajnos – nem így gondolkoztak. A harmadik etapban ismét villant Simon Roland, rajta kívül Szívós Márton és Irmes Pál lövése is védhetetlennek bizonyult (8–1).

Az utolsó nyolc minutumban Macsi és Obradovics is beköszönt, de ez már csak szépségtapasznak bizonyult, a Honvéd ezt a szakaszt is megnyerte, Szívósék nagyon magabiztosan múlták felül a cíviseket.

Smitula Gergőék legközelebb az Egerrel mérik össze az erejüket a felsőházban, a meccset jövő szombaton rendezik meg a Debreceni Sportuszodában.

Racionet Honvéd- DVSE 12-3 (2-0, 3-1, 3-0, 4-2)

DVSE: Lévai Márton, Smitula Gergő, Dienes Imre Balázs, Lukas Durik (1), Stefan Vidovic, Fejős Róbert, Somlai Tamás, Macsi Patrik (1), Süveges Máté, Szőke Szabolcs, Dimitrije Obradovic (1), Boros Tamás, Fekete Gergő, Kaszanyi Roland

B.Á.