Nikitscher Tamás: „Hiszek a munkában, mert csak az által válhat belőlem jó labdarúgó és nekem ez a célom”

A kis Loki tehetséges középpályása nagyon büszke arra, hogy pályára léphetett a felkészülési mérkőzésen, bízik abban, hamarosan bajnoki találkozón is bizonyíthat az első csapatban.

0

C92411A7-C070-4AAC-9829-AFD28AA1A210-296x300 Nikitscher Tamás: „Hiszek a munkában, mert csak az által válhat belőlem jó labdarúgó és nekem ez a célom”

Hogy telt a nyarad?

Nagyon jól, végre sok időt tudtam tölteni a családommal, hiszen bajnoki szezonban erre elég kevés alkalom adódik, mivel ők Zalaegerszegen élnek, elutaztunk Horvátországba egy pár napra, de főleg otthon telt a nyár. Sikerült kipihenni magam, feltöltődnöm, de a szabadság alatt sem hanyagoltam el az edzéseket, próbáltam minél jobban megőrizni a kondíciómat. Már nagyon hiányoztak az edzések, az, hogy együtt legyek a csapattársaimmal, de már várom az első bajnoki mérkőzést is.

Felkészülési mérkőzésen pályára léphettél az első csapatban…

Igazából meglepett, mikor szóltak, hiszen mi előtte még csak pár nappal kezdtük el a felkészülést, de nagyon örültem a lehetőségnek, szerettem volna bizonyítani, meghálálni a bizalmat. Amikor Pontes volt a Loki edzője, erre már volt alkalmam, de Herczeg Andrásnál most debütáltam. Bandi bá azt kérte tőlem, próbáljam megtartani a labdákat, pontosan megjátszani, mozogjak be minél többet üres területekre, úgy gondolom, ezeket sikerült betartanom. Nagy büszkeséggel töltött el, hogy pályára léphettem az első csapatban, bízok benne, máskor is lesz erre lehetőségem, ezért még keményebben fogok dolgozni, motivációban nincs hiány.

Az idősebb játékosok hogy fogadtak?

Nagyon befogadóak, minden segítséget megkaptam tőlük, még mérkőzés közben is, sok hasznos tanáccsal láttak el és mindenki biztatott. Olyan érzésem volt, mintha mindig is köztük lettem volna. Jó volt megtapasztalni, milyen is ezen a szinten a játék, gyorsabban kell gondolkozni, döntéseket hozni, más a mérkőzés ritmusa, mint a korosztályos csapatban. Technikailag, taktikailag vannak még hiányosságaim, de a játék minden elemében van hová fejlődnöm, legfőképpen a fejjátékomat szeretném csiszolni.

Az első keretből kinek a játékát szoktad figyelni?

Kimondottan egy játékosét nem, talán Tőzsér Daniét, de inkább az egész csapatot szoktam nézni, minden játékost figyelemmel kísérek.

Említetted Zalaegerszeget. A labdarúgással ott kerültél kapcsolatba?

Igen, egészen kis gyerekként, már az óvodában is állandóan a labda volt a kedvenc játékszerem. Később egyesületi szinten, igazolt labdarúgóként a helyi csapatban játszottam, Horváth Szabó Zsolt és Csaba Gyula irányították az edzéseimet.

Zalaegerszeg és Debrecen elég távol van egymástól. Hogy kerültél a DLA-hoz?

Amikor portugál edzők voltak az Akadémián, adódott a lehetőség, hogy részt vehessek itt néhány edzésen, elégedettek voltak a teljesítményemmel és leigazoltak. Fejlődésem szempontjából jó döntést hoztam, bár messzire kerültem otthonról, nem bántam meg, hogy Debrecenbe igazoltam. Szüleim is támogattak ebben, bár édesanyámnak kicsit nehezebb volt elfogadnia ezt, akkor is és azóta is minden támogatást megkapok tőlük, amiért nagyon hálás vagyok nekik. Mérkőzéseimet figyelemmel kísérik, főleg édesapám, vele minden meccs után beszélünk, elég kritikus velem szemben, de ezek építőjellegű kritikák. A DLA-nál először Szatmári Csabához, majd később Sándor Csabához kerültem, mindkettőjüktől sokat tanultam, az irányításukkal minden téren sikerült fejlődnöm. Nagyon jó közegbe kerültem, csapattársaimmal jó a kapcsolatom, Szutor Tibivel, Zsóri Danival, Krajcsó Krisztiánnal pályán kívül is sok időt töltünk együtt. Egységes, jó csapatunk van, az öltözőben remek a hangulat, mindenki motivált, nagyon várjuk a bajnokság kezdetét.

Mivel tudsz kikapcsolódni?

Kikapcsolódni is a focival tudok, hiszen számomra az a legfontosabb, de a zenehallgatás, olvasás is pihentet. Ha van kis szabadidőm, csapattársaimmal beülünk moziba, megnézünk egy filmet, vagy csak összejövünk beszélgetni. Ha több időm van, természetesen azonnal utazok a családomhoz, hiszen van, hogy több hónapig nem találkozok velük, számomra ők mindig nagyon fontosak.

Mik a terveid a jövőre nézve?

Idén érettségiztem, a későbbiekben edzői képesítést szeretnék szerezni, de most csak a focira koncentrálok, dolgozok keményen, hogy bemutatkozhassak az első csapatban bajnoki mérkőzésen. Hiszek a munkában, mert csak az által válhat belőlem jó labdarúgó és nekem ez a célom.