Nyeregben a DEAC férfi röplabdacsapata

Karnyújtásnyira került Extraligás tagságának meghosszabbításától Fodor Antal alakulata, amely hat forduló után 4-2-es mérleggel a második helyen áll a kvalifikáló kör tabelláján.

0

DEAC-Pénzügyőr-Fazekas-Balázs-300x200 Nyeregben a DEAC férfi röplabdacsapataFotó: deac.hu

Roppant fontos győzelmet aratott vasárnap délután, a KISTEXT otthonában férfi röplabdacsapatunk, amely háromszettes sikerével nagy lépést tett a bennmaradás irányába. Az Extraliga és az NB I alapszakaszának befejeztével utóbbi sorozat első négy, s az élvonal utolsó két helyezettjét összeeresztették, a hat csapat a kvalifikációs kör során, oda-visszavágós rendszerben mérkőzik meg egymással. A létszámbővítés miatt az első négy helyezett jövőre az Extraligában indulhat.

Fodor Antal alakulata a nyitányon fájó vereséget szenvedett az NB I-ből érkező kispesti riválisától, ám legutóbb parádés játékkal sikerült visszavágnunk a fiaskóért. A két mérkőzés között a többi ellenlábassal is megmérkőztünk, Dágon három játszmában nyertünk, a Fehérvárt négyben múltuk felül, az Extraligás vetélytársakat pedig ötszettes csatára kényszerítettük, ráadásul a Dunaújváros elleniből mi jöttünk ki jobban. Ennek köszönhetően imponáló, 4-2-es mérleggel a tabella második helyéről várhatjuk a hátralévő négy mérkőzést, melyek közül csupán egyet kell megnyernünk a bennmaradás bebiztosításához.

Jelenleg a második helyen állunk a tabellán, és ebben a pozícióban is szeretnénk zárni az idényt – jelentette ki a klubhonlapnak a DEAC kiválósága, Fazekas Balázs. – Kispesti riválisunknak mindenképpen szerettünk volna visszavágni a hazai vereség miatt, szerencsére ez vasárnap összejött, nem igazán találtak rajtunk fogást, ebből pedig rengeteget profitáltunk. Nálunk mindenki hozzátett valamit a sikerhez, én is remekül éreztem magam a pályán. Szerintem a jó formaidőzítéssel magyarázható a mostani sorozatunk, nagyon remélem, hogy szerdán, a Dág ellen ismét győzelmet ünnepelhetünk majd. Úgy vélem, ha az elejétől a végéig megfelelően összpontosítunk, megszerezzük a három pontot.”

A Debreceni Egyetem férfi röplabdacsapata szerda este 20 órától a Dágot látja vendégül a DESOK Sportcsarnokban.

P.G.