OB érmekkel zárták az évet a debreceni vívók

Az Olimpici Országos Bajnokságon is remekeltek az Interfencing Debrecen sportolói. Kálmán Zille serdülő női párbajtőrben ezüstérmet nyert, az újoncok között a döntő 7. helyén végzett.

0

Serdülő_dobogó-300x169 OB érmekkel zárták az évet a debreceni vívók

Az iskola befejeztével az Interfencing DSC párbajtőrvívói Keszthelyre tették át székhelyüket, ahol hat napon keresztül zajlottak a legkisebb korosztályok számára kiírt országos bajnokságok. Azt, hogy a magasabb versenykategóriákban elért eredmények mellett az utánpótlás is biztos alapokon nyugszik a cívisvárosban, ismét bizonyítani tudták az egyesület sportolói. Az első debreceni éremre a szerdai újonc versenyig kellett várni. A hölgyek mezőnyében Kálmán Zille jutott el a döntőig, ahol az előkelő 7. helyen végzett.

Két nappal később megint nagyot ment a debreceni tehetség. A serdülők között az aranyéremért folytatott csatában tudták csak megállítani. Kálmán Zille a legjobb egyéni eredményét érte el a magyar bajnokságon megszerzett ezüstérmével.

Zille_Sanyi-170x300 OB érmekkel zárták az évet a debreceni vívók

Nyisztor Sándor párbajtőr edző szerint magabiztosan vívott Zille, aki így megérdemelten kezdheti a nyári szünetet: „Külön öröm számunkra, hogy a kard országos bajnokságok után párbajtőrben is mi értük el a legjobb eredményeket megyénkből„ – emelte ki a szakember.

Sápi Máté elnök megjegyezte, hogy a 2019-es évben a 15 év alatti utánpótlás országos bajnokságokon 5 alkalommal voltak egyéni döntősök az egyesület vívói és 3 alkalommal csapatban is a legjobb nyolc között zártak. Egy bajnoki cím mellett két ezüstérmet is a cívisvárosba hoztak az Interfencing vívói.