Opre Gergely: „a gyerekek hétről-hétre egyre jobb teljesítményt nyújtottak”

A Debreceni Labdarúgó Akadémia U10-es csapatának edzője féléves értékelésében elmondta, teljes mértékben elégedett az elvégzett munkával, a gyerekek fejlődésével.

0

dsc_0148-300x194 Opre Gergely: „a gyerekek hétről-hétre egyre jobb teljesítményt nyújtottak”

Be kellett lakni a nagyobb területet

Mivel az U10-es korosztályban már nagyobb a pálya mérete, ezzel együtt megnövekedett a létszám, a legfontosabb feladatunknak tekintettük, hogy az átállás minél zökkenőmentesebb legyen. Az elején ez nyilván szokatlan volt a gyerekeknek, de próbáltunk olyan edzéseket tartani, ami megkönnyítette az átállást, fokozatosan „adagoltuk” a tananyagot. A legnagyobb kihívást a nagyobb méretű pálya jelentette, többet kell futni, nagyobb távolságokat kellett átpasszolni. Az elején még rövidek voltak a passzok, messzebbre kellett rúgni a labdát, illetve a kapusoknak is meg kellett szokniuk az 5×2-es kaput. Mind kondícióban, mind technikailag alkalmazkodni kellett a megnövekedett játéktérhez, ez pedig nem ment egyik napról a másikra. A plusz két főt is el kellett helyezni, úgymond mindenkinek „be kellett lakni” a területet. Idén a Bozsik programban a régiós A-ban szerepeltünk, ez a legmagasabb lépcsőfok, kiemelt akadémiák csapataival játszottunk, ez sokat segített az átállásban. A munkát nagyban megkönnyítette, hogy nyártól már ketten dolgozunk a csapattal, Illés Dávid kollégámmal közösen foglalkoztunk a gyerekekkel.

Tökéletesíteni a nagyobb létszámú játékot

A mérkőzéseken egyre többet láttam vissza mindabból, amiket edzéseken gyakoroltunk, látszódott a befektetett munka eredménye, erre nagyon büszkék vagyunk. A srácok is érezték, van értelme dolgozni, fokozatosan jobb lett a játék. A tornákon nem az volt az elsődleges célunk, hogy nyerjünk, trófeákat hódítsunk el, hanem a 6+1-es játékrendszer tökéletesítése, minél többet gyakorolják, alkalmazzák az edzéseken tanultakat. Annak, hogy eredményesen szerepeltünk, természetesen nagyon örülünk.

Fokozatos fejlődés

Az elmúlt félévvel maradéktalanul elégedett vagyok, nyáron megtörtént a váltás, elkezdtük a munkát, azt láttam, a gyerekek hétről-hétre egyre jobb teljesítményt nyújtottak, fokozatosan fejlődtek mind egyénileg, mind csapatszinten. Idén még a szokásos tornák várnak ránk, az Olasz Focisuli most is megrendezi a Mikulás és Karácsony Kupát. Az utóbbiban nincs 2010-es korosztály, így a 2009-ben indulunk. Már a következő évre is beneveztem tornákra, mivel a gyerekek szeretnek 4+1-ben is játszani, erre is megadjuk nekik a lehetőséget. Ahová csak tudunk, két csapattal megyünk, hogy mindenki pályára tudjon lépni. Az iskolához igazodva, a tanítás utolsó hetéig lesznek még edzések, utána a gyerekek megkezdik megérdemelt pihenőjüket.