Összeomlott a pár hónapja felépült futballpiramis

A DVSC labdarúgócsapatának kiesése az élvonalból azt eredményezte, hogy a 2020-2021-es szezonban nem indulhat minden osztályban debreceni klub.

0

Dvsc-Paks34-Medium-300x200 Összeomlott a pár hónapja felépült futballpiramis

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a járvány-helyzet miatt úgy döntött, hogy a hazai labdarúgó bajnokságok közül csak az első osztály küzdelmeit bonyolítják le. A döntés értelmében, az NB-III keleti csoportjának listavezetője, a DEAC felkerült a másodosztályba. Ekkor úgy nézett ki, a megyei bajnokságtól az NB-I-ig minden szinten képviselteti magát debreceni klub.

Vasárnap lejátszották az élvonal záró fordulóját, melyen Kondás Elemér együttese kiesési rangadón lépett pályára a Paks ellen. A mérkőzés 1:1-es döntetlennel ért véget, ez azt jelentette, a DVSC a másik csapat, mely a Kaposvár mellett búcsúzik a legmagasabb osztálytól.

Összeomlott tehát a tudatos munkával épített futballpiramis, a DVSC búcsúja egyben azt is eredményezte, hogy az NB-III-ban sem indulhat cívisvárosi gárda, a fiókcsapat a következő idényben a megyei bajnokságban kénytelen indulni (ha csak a bővített létszámnak köszönhetően megtarthatja harmadosztályú státuszát).

Számos helyen terjeng az a pletyka, mely szerint az MLSZ felemeli az NB-I létszámát, a következő bajnokságban 14 csapat indulhat az élvonalban, felkerül a Vasas és bennmarad a DVSC, de ennek nincs semmi alapja. Egy biztos a szövetség jövő héten ülésezik, valószínű, hogy akkor válik hivatalossá a 2020-2021-es bajnokság versenykiírása, szinte biztos, a résztvevő csapatok közt a DVSC neve nem fog szerepelni.

Nem tisztünk azon emberek felkutatása, akiknek köszönhető, hogy ilyen méltatlan helyzetbe került a debreceni labdarúgás. Akik ebben részt vettek, álljanak a tükör élé, mert nem csak a szurkolók irányában tartoznak elszámolással, hanem saját lelkiismeretükkel is.