Ötből öt, élen a DEAC

Egyetemi csapatunk a Balassagyarmat együttesét fogadta az NB-III 6. játéknapján.

0

67875048_2402767769817094_8013314260186693632_o-300x111 Ötből öt, élen a DEACFotó: DEAC Facebook

Az látszott már a mérkőzés elején, a vendégek főleg a védekezésre helyezik a hangsúlyt, nagyon megszervezték a hátsó alakzatot. Ez már talán annak a jele, hogy az ellenfelek kezdik egyre komolyabban venni csapatunkat, az öt meccses veretlenségi sorozat pestiesen fogalmazva: nem semmi. Nem is volt könnyű dolga Kondás Elemér együttesének, nehéz volt feltörni ellenfelük védelmét, nem is tudtak annyi helyzetet kidolgozni, mint az előző találkozókon. Egy komoly gólszerzési lehetőség azért akadt, egy beadásra Sidibe robban be, de a kapus jó ütemben mozdult ki, így nem sikerült elfejelni mellette a labdát. A vezető találatra a 43. percig kellett várni, egy jogosan megítélt büntetőt Sidibe higgadtan értékesített.

Szünet után a játékvezetők a vendégek javára is megítéltek egy tizenegyest, amit ki is használtak. Az egyenlítő találat nem okozott zavart egyetemistáink játékában, már többször megbontották a védelmet, sorra dolgozták ki a helyzeteket. A DEAC mestere cseréket hajtott végre, ez meg is hozta a várt eredményt, a helyzetek gólokra tudták váltani, hármat sikerült értékesíteni. Bárány duplája közt Bíró is betalált a BSE kapujába.

Zsinórban ötödik győzelmét szerezte a DEAC, veretlen a bajnokságban, vezeti a tabellát, ez több, mint nagyszerű teljesítmény.

Szép volt srácok!

DEAC – BSE: 4:1 (1:0)

DEAC: Szabados, Papp F., Nagy Z., Spitzmüller, Soltész, Balogh, Krajcsó (Kertész 55’), Sándor (Ramos 67’), Bíró, Sidibe (Urbin 79’), Bárány

Edző: Kondás Elemér:

Gólszerzők: Sidibe 43’, Bárány 69’, 90’, Bíró 80’

Kondás Elemér: Sajnos kezdés előtt öt perccel változtatnom kellett belső védő poszton, kicsit át kellett szerveznem a csapatot, ez okozott némi zavart a meccs elején, de gyorsan rendeztük a sorokat. Nem volt egyszerű feltörnünk ellenfelünk védelmét, fegyelmezetten, masszívan védekeztek, ebben a játékrészben nem is volt sok lehetőségünk. Amikor mögéjük tudtunk kerülni, csak szabálytalanul tudták megállítani játékosunkat a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig értékesítettük. Egyből megrúghattuk volna a másodikat, de a kapus jó ütemben mozdult ki, Sidibe nem tudta elfejelni mellette a labdát. A második félidőt rosszul kezdtük, büntetőből egyenlített ellenfelünk. Ebben a játékrészben feljavult a játékunk sok helyzetet kidolgoztunk, amikből négyet értékesítettünk. Bele kellett nyúlnom a mérkőzésbe, cseréket hajtottam végre, ez hatásosnak bizonyult. Rúghattunk volna többet is, de nem vagyok elégedetlen, a négy gól úgy gondolom elég. Plusz 12-es a gólarányunk, ez önmagáért beszél, ráadásul hat meccsen csak ötször vették be a kapunkat, ez pedig a csapatvédekezésünket dicséri. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez.