Ötvenegy perc alatt eldöntötte a meccset a kis Loki

A DVSC második csapata hozta a kötelezőt, három gólt rúgva a Jászberénynek gyűjtötte be a három pontot.

0

DVSC-II-Putnok-032-1-300x167 Ötvenegy perc alatt eldöntötte a meccset a kis LokiFotó: Ásztai Csaba

Könnyűnek tűnő összecsapás várt Máté Péter legénységére szombaton, mely játéknapon a 18. helyen álló Jászberény otthonába látogattak. A feltételes mód nem véletlen, ugyanis a debreceni fiatalokat tréfálták már meg alsóházi csapatok. Reméltük, ezúttal érvényesül a papírforma és a kis Loki három ponttal tér haza Debrecenbe.

Szervezettség, fegyelem, lendület! Mindezek jellemezték a debreceniek játékát az első félidőben, bár a játéktér minőségével meg kellett küzdeniük, ugyanis elég mély volt a pálya talaja. Ennek ellenére szépen járatták a labdát a Máté-tanítványok, próbálták megbontani a hazaiak jól záró védelmét. Egy-két alkalommal sikerült is, de a végjátékoknál nem volt meg a kellő higgadtság. Ami nem ment akcióból, összejött átlövésből, Baranyai vette célba a kaput és lábáról a hálóba vágódott a labda. Próbálkoztak a kék-fehérek az egyenlítéssel, de a piros-fehérek ezeket a kísérleteket meghiúsították. Akár növelhették volna előnyüket, de a gólok száma már nem változott a félidő végéig.

Nem úgy fordulás után, mikor is a 47. percben Rácz tört be a tizenhatoson belülre, az ötös magasságából visszatette a labdát az érkező Majornak, aki kilőtte a hosszú felsőt. Még fel sem ocsúdtak a hazaiak, már állhattak fel újra középkezdéshez: Rácz szép cselekkel rázta le védőit, majd lőtt a rövidbe. Lényegében már zsebben volt a három pont, de szépített a Jászberény: Sárosi megmozdulását látta szabálytalannak a tizenhatoson belül a játékvezető és némi hezitálás után a büntetőpontra mutatott, a lehetőséggel pedig éltek is jászságiak. Felcsillant előttük a pontszerzés reménye, nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak, adódtak is lehetőségeik a zárkózásra, de cívisvárosi védelem állta a sarat. Azáltal, hogy a hazaiak kitámadtak, terület nyílt a kis Loki előtt, ám a hátralévő időben az eredmény már nem változott, a debreceni gárda megszerezte idei tizedik győzelmét.

NB III. Keleti csoport 19. forduló

Jászberény – DVSC-II: 1-3 (0-1)

DVSC-II: Erdélyi – Baranyai, Szabó K., Tordai (Kozma 92’), Füzfői (Pinte 92’), Sárosi, Cibla, Farkas (Karmacsi 80’), Major, Rácz (Sustyák 80’), Batai (Pelles 90’)

Vezetőedző: Máté Péter

Gólszerzők: Baranyai 25’, Major 47’, Rácz 51’

Máté Péter: Megtévesztő a Jászberény táblázaton elfoglalt helye, mert egy jó csapatról beszélünk, ez be is bizonyosodott a mérkőzésen. A fiúk azonban megfelelő, hozzáállással, jó szellemben és kezdeményezően futballoztak. Megvoltak a helyzeteink, ám a befejezéseknél rossz döntéseket hoztunk, de előnnyel zártuk az első félidőt. Szünetben elmondtam a srácoknak, mi is lehet az a játék, mellyel hatékonyabbak lehetünk, ezt meg is fogadták, a második játékrész elején már megnyugtató előnyre tettünk szert. A hazaiak visszajöttek a meccsbe, egy véleményes büntetővel szépítettek. Győzelmünk azonban nem forgott veszélyben, gratulálok a fiúknak a győzelemhez.

KZT