Pávkovics Bence: „szinte fel sem kellett ugranom, csak befejelni a labdát”

A Kisvárda elleni 4:1-es győzelemből belső védőink alaposan kivették a részüket, az első és az utolsó gólt ők szerezték. A Loki ötöse szerint, a harmadik találattal szinte el is dőlt a három pont sorsa, a negyedikkel feltették az I-re a pontot.

0

di_dvsc_kisvarda_2019081190-300x200 Pávkovics Bence: „szinte fel sem kellett ugranom, csak befejelni a labdát”

– Szerettünk volna egy nézőcsalogató mérkőzést játszani. A Torino elleni majdnem telt ház után, a nagy hőség ellenére most is sokan voltak a lelátón. Mindenképp azt szerettük volna elérni, hogy Debrecenben a futball-láz továbbra is megmaradjon. Nagyon készültünk a Kisvárda elleni mérkőzésre, tavaly kétszer is vereséget szenvedtünk tőlük, most reavansot akartunk venni. Herczeg András azt kérte tőlünk a mérkőzés előtt, hogy próbáljuk meg birtokolni a labdát, legyünk kreatívak, járassuk a labdát, úgy gondolom, mindezt többségében sikerült is megvalósítanunk. Az első félidőben irányítottuk a játékot, a mi akaratunk érvényesült, sikerült kétgólos előnyre szert tennünk. A második találatunkra, szinte a semmiből, hamar jött a Kisvárda válasza, ez fellelkesítette őket. Szünetben azt mondta a mester, hogy ne kapkodjunk, ha labdát járatva építkezünk, akkor helyzeteink is lesznek. A második félidőre úgy jött ki ellenfelünk, hogy mindent egy lapra feltéve támadott, próbáltak nyomást helyezni ránk, de sikerült átvészelnünk ezt a periódust. Nagy Sanyi, bizonyítva, nem véletlenül jó kapus, kétszer is nagyot mentett. Egy szépen felépített támadás végén nagyon fontos gólt szereztünk, ezzel szinte el is dőlt a mérkőzés, szerintem a Várda játékosai is érezték ezt. A 94. percben pedig feltettük az I-re a pontot. A győzelem csapatmunka eredménye, a sikerből mindenki kivette a részét – foglalta össze a Kisvárda elleni mérkőzést belső védőnk.

– Engem, mikor pontrúgásoknál előre mentem, Lucas fogott, aki egy fejjel alacsonyabb nálam, megbeszéltük Danival (Tőzsér Dániel – szerk.), ezt ki lehetne használni. Már az első félidő végén volt szöglet után egy ígéretes lehetőségem. Szünetben mondta Dani, megpróbálja lágyabban beadni, a 94. percben ez olyan tökéletesen sikerült, hogy szinte fel sem kellett ugranom, csak befejelni a labdát. Itt is szeretném ezt Daninak megköszönni – emlékezett vissza góljára a játékos.

Arra a kérdésre, hogy viselte a nagy hőséget, elmondta: – Nekem az első félidőben voltak gondjaim, míg hozzá nem szoktam a nagy meleghez, de ezt sikerült átvészelni, az ivószünetben pedig tudtam frissíteni.

Megkérdeztük, előny volt-e, hogy tétmérkőzésekkel hangolódtak a bajnokságra: – Az mindenképp előny, hogy már négy nemzetközi tétmérkőzés volt a lábunkban, ebből kettőt európai topcsapat ellen játszottunk. Teljesen más így nekivágni a bajnokságnak, mintha csak edzőmérkőzésekkel készülünk. Az is jó hatással volt ránk, hogy a Torino elleni találkozó után szabad volt a hétvégénk, mivel a Ferencváros elleni mérkőzésünket elhalasztották, tudtunk pihenni, nem fásultak, hanem frissek voltunk.

– Az, hogy a most feljutott Zalaegerszeg ellen lépünk pályára a következő fordulóban, nem szabad, hogy túlzottan magabiztossá tegyen minket, az NB-I-ben nincsenek már gyenge csapatok. Hétvégén is a legjobb teljesítményt kell nyújtanunk, ha azt a jó játékot nyújtjuk, amit a Kisvárda ellen, javítjuk a hibákat, akkor nem lehet gondunk. A szabolcsiak elleni teljesítmény mindenképp jó alap a folytatásra. Erősödött a keretünk, főleg támadósorban, meccsről-meccsre egységesebbek leszünk, úgy gondolom, minden esélyünk megvan arra, hogy legalább a tavalyi helyezésünket elérjük – zárta mondandóját Pávkovics Bence.