Pénzes Laura: „az, hogy tagja lehetek a válogatottnak, megerősít abban, jó úton járok”

A DVSC-TVP két játékosa, Pénzes Laura és Tóvizi Petra is szerepelt a korosztályos válogatott felkészülési mérkőzésein. Laurát kérdeztük a találkozók kapcsán illetve a BL döntőn szerzett élményeiről.

0

                                        Pénzeslaura-747x420-300x169 Pénzes Laura: „az, hogy tagja lehetek a válogatottnak, megerősít abban, jó úton járok”Fotó:dvsckezilabda.hu

A korosztályos válogatott két felkészülési mérkőzésen pályára léptél. Milyenek voltak ezek a találkozók?

Úgy léptünk pályára mindkét mérkőzésen, hogy nyerni akarunk, ezt sikerült is megvalósítanunk. A két találkozóból az első, szlovénok elleni volt valamivel könnyebb, ezen fél óra játéklehetőséget kaptam. Volt bennem egy kis drukk, de sikerült fokozatosan felvennem a játék tempóját, a csapat is jól játszott, ami húzott magával. Az oroszok ellen volt törleszteni valónk, hiszen az Eb-n vereséget szenvedtünk tőlük, ezen a mérkőzésen még jobb teljesítményt nyújtottunk, a védekezésünk is jól működött és sikerült törlesztenünk. Úgy gondolom, hogy amiket az edző kért tőlünk, sikerült megvalósítanunk a pályán, nyilván előfordultak még hibák, de tanulunk ezekből és kijavítjuk.

Debrecenből nem egyedül voltál, hiszen Tóvizi Petra is ott volt a keretben…

Sokat jelent és egy pluszt ad nekem, hogy Petra is itt van, aki nem csak csapattársam, de az egyik legjobb barátnőm is. Tökéletesen megértjük egymást a pályán és azon kívül is.

Milyen tapasztalatokat szereztél?

A keretből mindenki játszik klubjában, az élvonalban, egész más a tempó, mindenki százszázalékos erőbedobással küzd, harcol, de úgy gondolom, ezt a tempót sikerült nekem is felvennem. Természetesen van még hová fejlődnöm, elégedett soha nem lehetek.

Július 1-én kezdődik a vb. Fogalmazódtak már meg célok?

Nagyjából ismerjük a csoportellenfeleinket, talán az Elefántcsontpartról tudunk keveset, mindenképp az a célunk, hogy csoportelsőként jussunk tovább. Szeretnénk majd olyan teljesítményt nyújtani, hogy érmes helyen végezzünk. Még bő a keretünk, várható szűkítés, de azért fogok még keményebben dolgozni a hétköznapokban, hogy megvalósítsam az álmom, és ott lehessek a pályán majd a Vb-n én is.  

Az oroszok elleni meccs után megnéztétek az ETO BL-döntő mérkőzését. Milyen volt a lelátóról nézni a találkozót?

Fantasztikus volt az a hangulat, amit a több ezer szurkoló teremtett, ez teljesen magával ragadott és látva a játékot, időnként olyan érzésem támadt, mintha én is a pályán lennék. Nagyszerű érzés volt ezt és a Győr BL győzelmét a helyszínen átélni, hatalmas élménnyel gazdagodtam.

A héten már visszatértek Debrecenbe. Mit adott neked a mostani válogatottbeli szereplés?

Minden válogatott összetartás után azt érzem, nagyon fel vagyok spanolva, több bennem az erő, a lendület. Szeretném bizonyítani, lehet rám számítani, ha megkapom a lehetőséget, mindent meg fogok tenni, hogy játékommal hozzájáruljak a csapat sikeres szerepléséhez. Meg van bennem a kellő motiváció, az, hogy tagja lehetek a válogatottnak, megerősít abban, jó úton járok, ami megfelelő munkával még jobb lehet. De magamnak is bizonyítani szeretnék, hogy amit elterveztem, meg tudom valósítani.