Piruett varázslat a Kölcsey színpadán

A debreceni Piruett Tánc Stúdió június 9-én tartotta szokásos szezonzáró gáláját a Kölcsey Központban.

0

DSC_1015-300x141 Piruett varázslat a Kölcsey színpadánFotó: Ásztai Csaba

A hét utolsó napján kétszer telt meg a Kölcsey Központ színházterme, ugyanis vasárnap gálával ünnepelték a debreceni egyesület tanárai, növendékei, a szülők-és hozzátartozók a stúdió sikereit. A mögöttünk hagyott szezonban kiválóan teljesítettek a cívisvárosi táncosok – világbajnoki címek, szépen csillogó medálok, különdíjak, rangos elismerések – volt tehát bőven mit ünnepelni.

Mindkét előadás a Cirkuszi show címet viselte és valóban, a nézők a manézs világában érezhették magukat, bűvészek, idomárok, artisták elevenedtek meg a koreográfiákban. Aki eddig csak a hírekből értesültek az egyesület eredményeiről, és először láthatták élőben a produkciókat, most meggyőződhettek arról, miért is jegyzik a Piruettet a világelitben. Bár fárasztó volt a versenyekkel teli szezon, a növendékek a gálán is magas színvonalon mutatták be a szemkápráztató koreográfiákat. A nehéz akrobatikus elemeket is könnyed eleganciával, mosolyogva kivitelezték, azt az érzést keltve, hogy ezeket bárki megcsinálhatja. Pedig nem, hiszen e mögött rengetek munka és gyakorlás van. A publikum minden produkciót vastapssal és hangos ovációval díjazott, az ovis táncospalánták pedig mindenkit elvarázsoltak, mint ahogy az Állami Artistaképző Intézet vendégelőadói is.

Köszönet a Simonyi Kitty nevével fémjelzett Piruett Tánc Stúdió növendékeinek ezért a csodálatos kétszer két óráért, külön köszönet azért, hogy hazai és nemzetközi színpadon öregbítették városunk sporthírnevét.