Pontokat veszítettek a serdülők

Nyerhetőnek tűnő mérkőzésre készülődött szerda délután a DHK serdülő csapata.

0

dhku16 Pontokat veszítettek a serdülőkEzúttal a Pesterzsébeti HC együttese látogatott Debrecenbe, akik a találkozó előtt 6 ponttal a 7. helyen álltak a középszakasz A-csoportjának tabelláján, a mieink ezzel szemben már 12 pontnál jártak. A papírforma a hazai legénység mellett szólt, a meccs azonban nem alakult a kedvünk szerint. György József edző így látta a történteket.

Nagyon jól kezdtünk, az 5. percben Kovács passzát Bartók értékesítette, ám ezután három tiszta gólhelyzetet hagytunk ki, az egyiket üres kapuval szemben. Az ellenfél hálóőre kiváló teljesítményt nyújtott, de a sikeréhez kellettek a mi rossz döntéseink és gyenge befejezéseink is. Az első játékrészben összesen négyszer játszhattunk emberfórban, amelyek  azonban kimaradtak. Két perccel a harmad vége előtt 4 a 4 elleni játékszituációban egy távoli lövés becsorgott Antek lábai között, így döntetlennel fejeztük be az első harmadot.

A második harmadban is adódtak gólszerzési lehetőségeink, de vagy nem voltunk elég pontosak, vagy nem hoztunk jó döntéseket a kiélezett szituációkban.

A harmadik harmadra világossá vált, hogy aki megszerzi az első találatot, az nyeri a meccset is. Mi uraltuk a mezőnyt, megvoltak a helyzeteink, de nem tudtuk őket gólra váltani. Az 55. percben emberhátrányban szerezte meg az ellenfél a vezetést. A hátralévő időben is akadtak lehetőségeink, de szemmel láthatóan nem voltunk már eléggé élesek, az ellenfél pedig nagyon okosan védekezett.  Az utolsó percben még kaptunk egy emberelőnyt: 6 a 4 ellen támadtunk, de így sem tudtunk egyenlíteni. A kapunkat Antek Tamás védte, aki 24 lövést kapott.

Fontos mérkőzést vesztettünk el, nagyon nehéz bármit mondani egy ilyen meccs után. Nem játszottunk rosszul, azonban az emberelőnyünk megint nem működött, a meghatározó játékosaimnak sem sikerült egy-egy váratlan húzással kizökkenteni a magabiztosan védő pesterzsébeti kapust. Az elejétől fogva belebonyolódtunk a hosszú cserékbe, a játékosok nem értették meg, hogy három harmadból áll egy mérkőzés! A találkozó vége felé már nem tudtak ritmust váltani és fáradtan az emberelőnyöket is nehéz jól megjátszani. Ilyenkor jönnek a rossz döntések, amelyek ezúttal is meghatározták a játék végkimenetelét. Remélem, hogy képesek leszünk tanulni ezekből a mérkőzésekből és ugyanezeket a hibákat máskor már nem fogjuk elkövetni.

Debreceni HK- Pesterzsébeti HC 1-2 (1-1, 0-0, 0-1)
Gószerzők: 
Bartók