Pöszmet Tibor: „értékes tapasztalatokkal gazdagodtunk az NB II-ben”

A DEAC labdarúgó-szakosztályának vezetője többek között a hőn áhított futballpiramisról, az átigazolási politikáról, valamint a fiatalok beépítéséről is beszélt a Debreceni Sportéletnek.

0

Belenyesi_Poszmet-1-1-300x157 Pöszmet Tibor: „értékes tapasztalatokkal gazdagodtunk az NB II-ben”

Nem sikerült csodát tenni, búcsúzni kényszerült a másodosztály küzdelmeitől a DEAC labdarúgócsapata, az egyetemisták jövőre az NB III-ban futballozva kísérelhetik meg az azonnali visszajutást. A klub sportigazgatója, Pöszmet Tibor szerint több tényező együtt állása vezetett a kieséshez, ám szégyenkezésre nincs okuk, az utolsó öt mérkőzést pedig reményt adhat a jövőre nézve.

„Vegyes érzések kavarognak bennem, miután a futballpiramis kialakítása továbbra sem sikerült maradéktalanul, ugyanakkor értékes tapasztalatokkal gazdagodtunk az NB II-ben – tekintett vissza Pöszmet Tibor. – A csonka NB III-as szezon után igyekeztünk megerősíteni a csapatot, de nem volt könnyű dolgunk, a feljutó csapatot szerettük volna egyben tartani és megerősíteni. A téli átigazolási időszakban tapasztalt játékosok érkeztek kölcsönbe, akik azt gondolom, bizonyították rátermettségüket tavasszal, ám sajnos ekkor már késő volt, tetemes hátrányt kellett volna ledolgoznunk, a tavasz elején a csapat még nem érett össze, majd egy nagyon komoly COVID hullám is súlytotta a társaságot (volt amikor 12 játékosunk volt beteg). Pozitívum ugyanakkor, hogy a legtöbb mérkőzésen pariban voltunk akár a nagyobb játékerőt képviselő, a bajnoki tabella elején elhelyezkedő ellenfelekkel is, tizenkilenc alkalommal szenvedtünk egygólos vereséget, amikből több rutinnal sokkal jobban is kijöhettünk volna. A Gyirmót elleni pontszerzéssel pedig a DVSC-nek is tettünk egy szívességet. A fiatalok sokat fejlődtek a rangadókon, kivétel nélkül jobb játékossá válták, a szezon végén pedig az előrelépés eredményekben is megmutatkozott, az utolsó öt mérkőzésünkön nem találtunk legyőzőre, ami bíztató alapja lehet a következő szezonra nézve. Hiszem, hogy ez a csapat igazi arca, az NB III-ban tudatos játékkal, valamint látványos támadófutballal szeretnénk előrukkolni.”

Kesergés helyett tehát már a jövőt építik a Dóczy utcában, s a következő szezont is Sándor Tamás vezetésével kezdik meg az egyetemisták.

„Szeretnénk minél többet profitálni a mögöttünk hagyott szezonból – hangsúlyozta a sportigazgató. – Azon dolgozunk, hogy a játékoskeretet egyben tartsuk, a szakmai stáb pedig változatlan marad, szóban már megegyeztünk Sándor Tamással. A háttérben zajlanak az egyeztetések a futballistákkal is, bízom abban, hogy sokukat nem kell győzködni, jól érzik magukat a DEAC-nál és megtalálják itt a számításaikat a sportteljesítményük és magánéletük szempontjából is. Tervezünk továbbá új igazolásokat, tucatnyi labdarúgót invitálunk próbajátékra, valamint saját nevelésű, az utánpótlásból felkerülő fiatalokra is számítunk. A megyei I. osztályú felnőttcsapataink alapembereit folyamatosan figyeljük, s minden lehetőséget megadunk nekik, hogy a klubnál maradva szintet léphessenek.”

P.G.