Purguly Edgár: „látszik, hogy Borisz jó géneket örökölt édesapjától”

A DHSE Olasz Focisuli U8-as csapatának névsorát böngészve ismerős névre bukkanhatunk, mégpedig Tisza Boriszéra.

0

80797878_440575153560765_7052315555339960320_n-300x196 Purguly Edgár: „látszik, hogy Borisz jó géneket örökölt édesapjától”

Szoktuk mondani, az alma nem esik messze a fájától, ez esetünkben is igaz, hiszen a DVSC nemrégiben visszavonult válogatott játékosának kisfia édesapja nyomdokaiba lépett, bár még ezek csak a kezdeti lépések. Az Olasz Focisuli korosztályos csapatának edzője elismerően beszélt az ifjú focistapalántáról.

Purguly Edgár: Másfél éve dolgozunk együtt Borisszal, egy nagyon elszánt kisfiút ismertem meg személyében. Jó versenyzőtípus, sokat tesz azért, hogy ő legyen a legjobb. Minden edzésen jó mentalitással dolgozik, a mérkőzéseken maximális odaadással játszik. Technikailag ügyes, kapura veszélyes, helyzeteit jó százalékban értékesíti, látszik, hogy Borisz jó géneket örökölt édesapjától. Még nagyon fiatal, de mozdulatai már futballistáéhoz hasonlóak. Fiatal kora ellenére látszik, hogy gondolkozik a pályán, játékérettségben kicsit előrébb tart társainál. Az edzéseken minden feladatot megpróbál a lehető legjobban elvégezni, ha valami nem megy elsőre, rákérdez, miután bemutatom, addig gyakorolja, míg sikerül jól végrehajtania. Nagyon jó vele dolgozni, jó lenne, ha sok gyereknek lenne hasonló hozzáállása, de szerencsésnek mondhatom magam, a jelenlegi – az előző is – korosztályom jó személyiségekből áll. A beilleszkedéssel nem volt problémája, csapattársaival nagyon jól kijön, könnyen barátkozik. Az külön öröm számomra, annak ellenére, hogy édesapja komoly profi karriert tudhat magáénak, nem ő erőltette a gyerekre a futballt, ez Borisz döntése. Beszélgetéseink alkalmával Tibi elmondta, addig fog járni, amíg a gyerek akarja. Ebben a korban még nincs értelme szakmailag belemenni, hogy miben kell még fejlődnie, hiszen egy U8-as fiatal fiúról beszélünk. Viszont ha továbbra is így halad, töretlen odaadással és motivációval dolgozik, minden esélye meglehet arra, hogy édesapja nyomdokaiba lépjen.