Remekelt Horvátországban a DEAC mazsorettcsoportja

Vasárnap Petrinyában rendezték az V. Golden Heart elnevezésű nemzetközi mazsorettsport-fesztivált, amelyen a DEAC versenyzői számos érmet szereztek.

0

mazsorettsport_Horvat2024-300x153 Remekelt Horvátországban a DEAC mazsorettcsoportjaFotó: deac.hu

A Debreceni Egyetem sportklubjának mazsorettsportosai már szombaton megérkeztek Horvátországba, a verseny helyszínére, hogy másnap kipihenten tudjanak színpadra állni. A megnyitót követően a lányok baton kategóriákkal kezdtek, majd az akrobatikus baton szólókkal folytatták. Egy nagyobb szünet után a pompom koreográfiák következtek. A mieink először mutatták be versenyen a mace miniformációt és a csapattáncot, végül a napot a mix miniformációval zárták.

– Népes volt a mezőny minden kategóriában, amelyikben indultunk – kezdte Kálmánchelyi Gréta, a mazsorettsportcsapat tagja. – Szerettünk volna bizonyítani, hogy minden területen képesek vagyunk megállni a helyünket a nemzetközi porondon is. Úgy gondolom, ezt sikerült, hiszen a tizenöt kategóriából tizenháromban dobogós helyen végeztünk. Az eredmények közül kiemelném a baton duó-trió kategóriát, amelyben Bartha Pannával aranyérmet szereztem, megelőzve ezzel a tavalyi Európa-bajnok bronzérmes párost, míg Pallás Mónika, Simkovics Viktória és Beke Enikő a harmadik helyezést érte el. Utóbbi lány emellett megnyerte a 2batot, a mix minifomációnk pedig szintén a dobogó legfelső fokára állhatott a mace csapattal és a mace minivel együtt. Köszönjük a magyar csapatok támogatását és biztatását, rengeteget segítettek nekünk ezzel. Úgy érezzük, hogy a sok belefektetett munka kifizetődött a hétvégén. A felkészülés nem áll meg, hiszen egy hónap múlva az országos bajnokságon indulunk – összegzett Kálmánchelyi Gréta.

V. Golden Heart mazsorettsport-fesztivál, Petrinya, Horvátország
Eredmények
Senior Bat solo – Beke Enikő: 2. hely
Senior Bat duo – Bartha Panna, Kálmánchelyi Gréta: 1. hely
Senior Bat trio – Beke Enikő, Pallás Mónika, Simkovics Viktória: 3. hely
Senior Bat miniformáció: 3. hely
Senior 2bat solo – Beke Enikő: 1. hely
Senior Acrobatic baton solo – Kálmánchelyi Gréta: 2. hely
Senior Acrobatic baton solo – Beke Enikő: 3. hely
Senior Pom solo – Bartha Panna: 3. hely
Senior Pom duo – Bartha Panna, Simkovics Viktória: 4. hely
Senior Pom Miniformáció: 3. hely
Senior mace solo – Demeter Fanni: 6. hely
Senior Mace trió – Beke Enikő, Pallás Mónika, Simkovics Viktória: 2. hely
Senior Mace miniformáció: 1. hely
Senior Mace csapat: 1. hely
Senior Mix miniformáció: 1. hely