Remekeltek a DEAC női röpisei

Nagy skalpot gyűjtött be szombaton Kuszkó Zsolt hölgykoszorúja.

0

noiropi-300x171 Remekeltek a DEAC női röpiseiFotó: deac.hu

Két vereség után a tabella 2. helyén álló Palota RSC volt a debreceni női röplabdázók ellenfele szombaton az NB II Keleti csoportjában.

Kuszkó Zsolt tanítványai az első két szettben olyan magabiztosan röplabdáztak, az volt az ember érzése, ennek az összecsapásnak – még ha nem is a DEAC volt az esélyese – nem lehet más kimenetele, csakis hazai győzelem. Összegezve, mindkét etap elején előnyhöz jutott a vendég gárda, majd szépen, fokozatosan átvette az irányítást a cívisvárosi csapat. Amikor kellett, ritmust váltott a DEAC, be is húzták mind a két játékrészt.

Majd fordult a kocka! A harmadik és a negyedik szettet is a hajdúságiak kezdték jobban, ám ebben a két periódusban pedig a Palota tudott fordítani, összekapták magukat és ha csak hajszálnyival is, de behúzták a harmadik és a negyedik játszmát, ezzel pedig ki is egyenlítettek.

Jöhetett a sokak által csak hirtelen halálnak hívott ötödik szett, amikor is mindegy, mi volt előtte, egy-egy apró momentum mindent eldönthet. El is döntött! És hogy mi volt a debreceni győzelem kulcsa? Borók Orsi nyitásai, amelyek olyan “tűzzel” száguldottak át az ellenfél térfelére, ember legyen a talpán, aki azt nemhogy visszaadja, beleüt egyáltalán. Győzött a DEAC!

Női röplabda, NB II Keleti csoport

DEAC – Palota RSC: 3-2 (25-19, 25-22, 24-26, 25-27, 15-8)

P.I.