Rendkívül erős mezőnyben lép pástra Mihály Kata

A válogatott összetartás után kőkemény viadal vár a debreceni párbajtőrözőre.

0

MihályKata-Észto.-300x225 Rendkívül erős mezőnyben lép pástra Mihály Kata

Észtországban edzőtáborozott az elmúlt napokban a magyar válogatottal Mihály Kata, a Békessy Béla Vívó Klub tehetséges párbajtőrözője. Kiváló körülmények között készülhetett Kata, aki világ- és Európa-bajnokok ellen vívhatott. Péntektől vasárnapig Tallinnban rendeznek világkupát, melyen természetesen Mihály Kata is pástra lép.

Remekül alakult az edzőtábor, ilyenkor mindig jobban össze lehet csiszolódni a többiekkel, jó közösséget tudunk alkotni. Majdnem minden este közös játék volt, amivel erősödik közöttünk az összetartozás. A program napi két tréningből állt fizikai edzésekkel, sokat vívtunk, főleg az észt válogatott tagjaival, ami szintén nagyon hasznos, mert egy-két asszóból rengeteget lehet tanulni – fogalmazott Mihály Kata, aki szerint kemény menet vár rá a tallinni világkupán, ahol 47 nemzet 258 vívója gyűlik össze.

Roppant erős lesz a mezőny, jóval keményebb, mint a spliti volt, fel kell majd kötni a gatyát! De éppen ezért is volt jó az összetartás, mert így rá lehetett hangolódni a világkupán várható színvonalra. Nagyon örülnék, ha a selejtezőkörben sikerülne egy 6:0-át csinálni, mivel akkor kiemelt lennék a 64-es főtáblán. Ehhez rendkívül koncentráltnak kell majd lennem. Szeretnék minimum a legjobb 64-be jutni, ha pedig bekerülnék a nyolcba, akkor kifejezetten elégedetten mehetnék haza.

Tallinnban a selejtezőkre pénteken kerül sor, másnap pedig jönnek a főtáblás küzdelmek. Katát elkísérte edzője, Serra Bendegúz is. A Békessy szakmai vezetője szerint Kata tisztességesen felkészült, jó állapotban várja a versenyt. És bízik benne, hogy tanítványa színesen, ötletesen vív majd.