Röplabda: Háromszettes fiaskó a hírös városban

A DKSE elleni bravúrgyőzelem után ezúttal nem volt esélye a pontszerzésre a DEAC Extraligás férfi röplabdacsapatának, amely sima vereséget szenvedett a Kecskemét otthonában.

0

DEACKecskemét-300x200 Röplabda: Háromszettes fiaskó a hírös városbanFotó: deac.hu

Vasárnap lezárultak az alapszakasz küzdelmei a férfi röplabda Extraligában, ahol a DEAC együttese is érdekelt. Fodor Antal tanítványai hattyúdalukat Kecskeméten énekelték el, s bár az már a találkozó előtt biztossá vált, hogy a debreceniek az utolsó, hetedik helyen zárnak, aggodalomra semmi ok, a mieink elsődleges célja ugyanis a bennmaradás, amit az NB I legjobbjaival közös divízióban lehet majd kivívni tavasszal. A hírös városba egyelőre a tisztes helytállás reményében utaztunk, a Kecskemét ugyanis a bajnokságban ötödik, a kupában az elődöntőig menetelt, és három remek légióst is soraiban tudhat.

Jól kezdett a DEAC, az első szett legelején 4:1-es előnybe kerültek Fodor Antal tanítványai, ám a kecskemétiek hamar visszakapaszkodtak, Gebhardt pontjával pedig a vezetést is átvették. Innentől kezdve nem volt kegyelem, a házigazda ugyanis a végül tizennyolc pontig jutó Argilagos vezérletével folyamatosan növelte a különbséget, a debreceni mester négypontos hátrányban kért időt. A játszma hajrában sajnos tovább nyílt az olló, mindössze tizenhét pontot engedélyezett ellenfelének a KRC, amely meggyőző játékkal húzta be az első felvonást.

A második szett is debreceni ponttal indult, ám ezúttal Rabeka azonnal egyenlített, s a folytatásban már egyszer sem tudott vezetni a DEAC. A kecskemétiek könnyedén érvényesítették a papírformát, a játék minden elemében kiütközött a felek között lévő tudáskülönbség, de az egyetemistákat is dicséret illeti, hiszen nem ismertek elveszett labdát, különösen Fazekas termelte ipari mennyiségben a pontokat. Ez azonban nem volt elegendő arra, hogy szorossá tegyük a végjátékot, 25:18-ra nyerte a második játszmát a házigazda Kecskemét.

Amely aztán a harmadikat is behúzta, igaz, ezúttal jóval nagyobb ellenállást tanúsított a DEAC, amely 10:10-ig tartotta a lépést esélyesebb riválisával. Dávid Zoltán egy új felállást is kipróbált, ami hatékonyan működött, hiszen a Kecskemét egy 13:6-os sorozattal növelte előnyét, s tulajdonképpen le is zárta a nyitott kérdéseket. A mieink folytatták a sormintát, tizenhét és tizennyolc után ezúttal tizenkilenc pontig jutottak, Fazekas pedig az egész mérkőzésen szerzett ennyit, amivel a mezőny legeredményesebb játékosa lett. Küzdött a DEAC, de nem tudta borítani a papírformát, a Kecskemét összességében könnyedén tartotta otthon a pontokat.

Férfi röplabda Extraliga, alapszakasz, 9. forduló

Kecskeméti RC – DEAC 3:0 (17, 18, 19)

DEAC: Tóth A. 2, Fazekas 19, Kiss I. 1, Csizmadia 8, Hubicska 6, Ádám 3

Csere: Mészáros Z. (liberó), F. Nagy, Imre 1

Vezetőedző: Fodor Antal

Fodor Antal: Az elmúlt években igen jó eredményeket elérő Kecskemét vendégei voltunk, ellenfelünk a hazai pálya előnyét kihasználva megérdemelt győzelmet aratott. Ez a mérkőzés is szolgálta a felkészülésünket, a folytatásban pedig még kétszer összemérjük az erőnket velük, akkor ennél jobb játékot várok majd a fiúktól.

P.G.